‘EK-drama voor Brobbey’

Foto: ‘EK-drama voor Brobbey’

Jack van Gelder hoorde live in de uitzending van De Oranjezomer dat Joshua Zirkzee alsnog zijn opwachting maakt in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De ervaren journalist vreest dat dit slecht nieuws voor Brian Brobbey zal betekenen.

Oproepen van Joshua Zirkzee kan moeilijk losgezien worden van fysieke klachten Brian Brobbey

Brobbey viel woensdagochtend op de open training van Oranje in Wolfsburg nog uit met hamstringklachten. Men hield zijn hart vast wat betreft de fysieke gesteldheid van de Ajacied, maar uit een mri-scan ‘s middags bleek dat het zou gaan om slechts een verstijving.

Later op de dag besloot Koeman Zirkzee alsnog te vragen zijn vakantieadres in Miami te verlaten, zo heeft de KNVB inmiddels bevestigd. De aanvaller van Bologna meldt zich donderdag in het basiskamp van Oranje in Wolfsburg, schrijft de voetbalbond in een persverklaring. Officieel is hij de vervanger van de afgevallen Teun Koopmeiners, maar zeer waarschijnlijk heeft het oproepen van de Bologna-aanvaller te maken met de klachten van Brobbey.

‘Gaat binnenkort afvallen’

Van Gelder noemt de 23-jarige Schiedammer ‘de aangewezen man’ om de selectie van Oranje te versterken. De sidekick van Hélène Hendriks vreest echter dat het oproepen van Zirkzee niet losstaat van de fysieke staat van Brobbey: “Wat ik vermoed en denk is dat hij binnenkort gaat afvallen, Brobbey. Als je nu al last hebt van een verstijfde hamstring, dan kan dat niet. Hij is een heel explosieve voetballer, dus het zou buitengewoon vervelend zijn. Maar neem van mij aan dat er bij alle landen nog hele gekke blessures aankomen tijdens het toernooi”, besluit Van Gelder.

Betekent dit slecht nieuws voor Brobbey?

  • Ja, kan niet anders
  • Hoeft niet hoor
1556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie