EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

EK 2024: Het wedstrijdschema van vrijdag (5 juli)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van vrijdag (5 juli)

Het EK is aangekomen bij de kwartfinales en vrijdag staan er direct twee geweldige krakers op het programma. Er wordt afgetrapt tussen wellicht de twee grootste favorieten voor de eindzege, Spanje en Duitsland, waarna ook nog eens de kraker tussen Portugal en Frankrijk volgt. Een voetbalavond om van te smullen dus. Wie plaatst zich voor de halve finales?

Spanje – Duitsland

De eerste kwartfinale van het EK is misschien direct wel het meest mooie affiche van het huidige eindtoernooi. In de media wordt al gesproken van ‘de kleine finale’, omdat beide landen over het gehele toernooi de beste indruk maken. Bij Spanje is het genieten van de Spaanse vleugels Nico Williams en Yamin Lamal en het dynamische aanvallende voetbal, terwijl ook de Duitsers een ijzersterk middenveld en vleugelbezetting hebben.

Spanje is tot nu toe vlekkeloos door het toernooi heen gelopen en won al zijn wedstrijden. In de achtste finale werd afgerekend met Georgië. Duitsland speelde gelijk tegen Zwitserland, maar is ook nog altijd ongeslagen. In de achtste finale werd afgerekend met Denemarken. Spanje zal het tegen Duitsland waarschijnlijk niet op een strafschoppenserie aan willen laten komen. Op de laatste drie eindtoernooien (WK 2018, 2022 en EK 2020) werd men daardoor uitgeschakeld. Het belooft hoe dan ook een spektakelstuk te gaan worden.

Portugal – Frankrijk

Nog maar net bijgekomen van de ene kraker, daar staat om 21.00 uur direct de volgende kraker op het programma. Portugal en Frankrijk nemen het in de andere kwartfinale tegen elkaar op. Kijkend naar de statistieken lijkt Frankrijk licht favoriet. Van de laatste veertien duels won Portugal slechts eenmaal. Dat was overigens wel de EK-finale van 2016. Op het vorige EK eindigde het duel in een gelijkspel.

Frankrijk verloor weliswaar dit toernooi nog niet, maar maken allerminst een sterke indruk. In de achtste finale won het zeer gelukkig van België door een laat eigen doelpunt van Jan Vertonghen. Portugal had ook de grootste moeite met Slovenië, dat de Portugezen op 0-0 hield. Strafschoppen gaven uiteindelijk de doorslag. Diogo Costa werd de held van de Portugezen door de eerste drie strafschoppen van de Slovenen te stoppen. Portugal zal een nieuwe strafschoppenreeks dan ook met vertrouwen tegemoet te zien. Daarnaast is het nog de confrontatie tussen de supersterren tussen Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo. Blaast de Franse gemaskerde superster het sprookje van de Portugese grootheid uit?

Wie gaan de halve finales halen?

  • Duitsland en Frankrijk
  • Duitsland en Portugal
  • Spanje en Frankrijk
  • Spanje en Portugal
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie