EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

EK 2024: Het wedstrijdschema van vrijdag (21 juni)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van vrijdag (21 juni)

Deze vrijdag is het de dag van Oranje. Het Nederlands elftal neemt het in tweede groepsduel op tegen topfavoriet Frankrijk. Wordt het met of zonder Kylian Mbappé? Daarnaast spelen ook groepsgenoten Polen en Oostenrijk tegen elkaar, die beiden vol voor de winst moeten gaan om zicht te houden op de achtste finale. De EK-dag begint echter met Slowakije tegen Oekraïne. Kunnen de Oekrainers de teleurstellende 3-0 nederlaag tegen Roemenië wegspoelen?

Slowakije – Oekraïne (Groep E)

Voor Oekraïne is het erop of eronder tegen Slowakije in groep E. De Oekraïners kenden een uitermate teleurstellende start van het EK en gingen er kansloos af tegen Roemenië. Een nieuwe nederlaag houdt vrijwel zeker uitschakeling in. De Slowaken verrasten juist vriend en vijand door groepsfavoriet België met 1-0 te verslaan. Feyenoorder David Hancko speelde een belangrijke rol door een bal van PSV-aanvaller Johan Bakayoko van de doellijn te halen. De Slowaken kunnen bij een goed resultaat de achtste finale dan ook al ruiken.

Polen – Oostenrijk (Groep D)

Een belangrijk duel voor beide landen om uitzicht te houden op de achtste finale. Polen had bijna een gelijkspel te pakken tegen Nederland, maar Wout Weghorst schoot Oranje in de slotfase uiteindelijk toch nog naar een 1-2 overwinning. Oostenrijk bood Frankrijk goed partij, maar verloor uiteindelijk nipt met 0-1. Bij Polen zal men in ieder geval de terugkeer van Robert Lewandowski met gejuich begroeten. De spits ontbrak nog tegen Oranje vanwege een blessure.

Nederland – Frankrijk (Groep E)

De kraker tussen Nederland en Frankrijk sluit deze EK-dag af. De grote vraag is vooral, speelt Mbappé nou wel of niet mee? De Franse superster liep een gebroken neus op in de wedstrijd tegen Oostenrijk en zal met een speciaal gemaakt masker moeten spelen. Toch verwacht de Franse pers niet dat de aanvaller gaat beginnen tegen Oranje. Al zal dat pas echt duidelijk worden vlak voor de aftrap. Frankrijk won zijn eerste duel met 1-0 van Oostenrijk, Nederland won met 1-2 van Polen. Wie pakt de koppositie in groep D?

Wie pakt de koppositie in groep D?

  • Nederland
  • Frankrijk
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie