EK 2024: Het wedstrijdschema van vrijdag (14 juni 2024)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van vrijdag (14 juni 2024)

Vandaag gaat het Europees kampioenschap in Duitsland van start met een wedstrijd in groep A! Zoals altijd wordt het toernooi afgetrapt door het thuisland, Die Mannschaft dus, dat het in de eerste wedstrijd van het EK 2024 opneemt tegen Schotland. De mannen van bondscoach Julian Nagelsmann willen natuurlijk winnen en zullen dat pogen te doen in de Allianz Arena in München, voor de ogen van 75.000 doldwaze fans!

Duitsland-Schotland (groep A)

Duitsland trapt het EK af en bij onze oosterburen verwachten ze natuurlijk een klinkende overwinning, om de aspiraties om Europees kampioen te worden kracht bij te zetten. Die Mannschaft heeft een paar pikzwarte jaren achter de rug, op het WK 2022 in Qatar werden de Duitsers bijvoorbeeld in de groepsfase al uitgeschakeld, maar dat telt allemaal niet meer. Anno 2024 maken jonge talenten als Jamal Musiala en Florian Wirtz namelijk het verschil, en bovendien is ‘good old’ (‘gute alte’) Toni Kroos teruggekeerd.

“Ik zie het geloof in de ogen van mijn spelers”, vertelde Nagelsmann op de persconferentie voorafgaand aan het openingsduel. “Ze zijn warm, ze zijn scherp, ze zijn hongerig. Ik heb ze nog steeds aan de lijn, maar morgen (vandaag, red.) laat ik ze los. Ik wil dat we als land verenigd zijn en het nationale team naar voren stuwen. We moeten het thuisvoordeel dat we hebben op de een of andere manier benutten. Daarom moeten de fans luidruchtig zijn.”

Duitsland-Schotland wordt, zoals eerder gemeld, gespeeld in de Allianz Arena van Bayern München en de aftrap vindt plaats om 21.00 uur, dan klinkt het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin.

Voor het gehele speelschema van het EK 2024, check deze pagina!

Verwacht jij dat Duitsland makkelijk wint?

  • Ik wel
  • Ik niet
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie