Eintracht Frankfurt neemt onvermijdelijk besluit

Foto: Eintracht Frankfurt neemt onvermijdelijk besluit

De wegen van Eintracht Frankfurt en Oliver Glasner scheiden aan het einde van het seizoen, zo maakt de Duitse club dinsdag bekend. Problemen achter de schermen zouden de druppel zijn geweest.

Resultaten onder Glasner

Het aankomende vertrek komt bepaald niet als een verrassing, want de laatste dagen waren er al meerdere geruchten. Met het winnen van de Europa League in 2022 en de finaleplek van dit seizoen in de Duitse beker, doet Glasner het op het veld allerminst slecht. Op andere vlakken waren er echter naar verluidt al langer problemen.

Onrust bij Eintracht Frankfurt

Waar de clubleiding vindt dat de oefenmeester meer uit zijn selectie kan halen, is Glasner juist van mening dat het zeer lastig is om met zijn huidige spelersgroep Europees voetbal te halen. Na het verloren duel met 1899 Hoffenheim haalde de trainer daarom stevig uit richting het bestuur, wat bepaald niet goed werd ontvangen.

Hoewel hij nog over een contract van een jaar beschikt, spraken beide partijen de afgelopen dagen met elkaar over een vertrek. Glasner legde zich uiteindelijk neer bij het besluit, waarna Eintracht Frankfurt met het nieuws naar buiten besloot te komen om de geruchten de kop in te drukken.

“Ik accepteer de beslissing, die me goed uitgelegd is”, laat Glasner weten. “De gesprekken met de clubleiding waren eerlijk, zoals die altijd van hoog niveau waren. Het is nu niet het moment om afscheid te nemen of terug te blikken. We hebben nog een missie voor ons in de Bundesliga en een finale in Berlijn. Voor mij is het van het grootste belang dat Eintracht volgend jaar ook internationaal te bewonderen is.”

Eintracht Frankfurt
Mainz 05
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 mei 2023 06:39.

Is het vertrek van Glasner terecht?

  • Ja, begrijpelijk
  • Nee, ik vind van niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie