Eigen doelpunt Álvarez bij Mexico, publiek roept om Giménez

Foto: Eigen doelpunt Álvarez bij Mexico, publiek roept om Giménez

De Mexicanen uit de Eredivisie speelden zondag een hoofdrol in een kolkend Estadio Azteca. In de Nations League-ontmoeting met Jamaica vielen Edson Álvarez en Jorge Sánchez negatief op, terwijl bankzitter Santiago Giménez als de redder van La Selección wordt gezien. SoccerNews.nl was erbij en doet verslag.

In de tweede wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Diego Cocca begon Mexico met een meer ervaren elftal dan tegen Suriname (0-2 winst). De Argentijn had de beschikking over meer spelers uit Europa en stelde dit keer Edson Álvarez, Jorge Sánchez (beiden Ajax), Hector Moreno (ex-AZ en PSV) en Chucky Lozano (ex-PSV) vanaf het begin op. Santiago Giménez (Feyenoord) en Érick Gutiérrez (PSV) speelden donderdag al en bleven dit keer negentig minuten op de bank.

Er stond veel op het spel voor Mexico. In de eerste thuiswedstrijd onder Cocca in Estadio Azteca moesten de harten van de fans opnieuw worden gewonnen na een slecht WK. La Selección domineerde vanaf het begin en kreeg via Moreno de eerste kans, maar Jamaica maakte aan de andere kant uit het niets de 0-1. Een keihard afstandsschot van Bobby De Cordova-Reid vloog na zeven minuten voorbij Guillermo Ochoa. De aangekondigde fluitconcerten en spreekkoren gingen van start. Ook toen Sánchez even later de bal inleverde met een halfslachtige kopbal, klonk er hard gefluit vanaf de tribunes. Zijn fout werd niet afgestraft door Jamaica.

Vulkaan
Na een kwartier spelen ontplofte Azteca als een vulkaan toen Orbelín Pineda van dichtbij de gelijkmaker binnenschoof. De assist kwam van Henry Martín, topscorer van Club América en de belangrijkste concurrent van Giménez in de strijd om de spitspositie. Mexico zocht naar meer, maar kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken. Edson Álvarez werkte de bal op ongelukkige wijze in zijn eigen doel vanuit een corner. Op dat moment donderde en bliksemde het letterlijk en figuurlijk in Mexico-Stad. De storm boven het stadion was zo heftig dat de scheidsrechter de wedstrijd voor vijftien minuten schorste.

Eenmaal hervat zorgde Hirving Lozano voor de eerste opleving. De buitenspeler van Napoli kreeg wat ruimte op de rand van het strafschopgebied, haalde uit en schoot keihard op de lat. Even later versierde Chucky een strafschop, die hij na kort overleg zelf mocht nemen. De voormalig PSV’er faalde niet en schoot hard raak. Met de 2-2 stand gingen de ploegen rusten.

Roep om Giménez
In de tweede helft creëerde Feyenoord-doelwit Luis Chávez gevaar door twee keer van afstand uit te halen. Zijn pogingen rolden allebei langs de verkeerde kant van de paal. Invaller Diego Lainez raakte even later de lat, Mexico kwam niet meer tot scoren. Reden voor het publiek om tot drie keer toe om Santiago Giménez te roepen. “Santi, Santi, Santi!”, klonk het massaal vanaf de tribunes nadat concurrent Raúl Jiménez een kans miste.

Jorge Sánchez kon op minder steun rekenen van de Mexicaanse achterban. De rechtsback van Ajax kreeg boe-geroep te horen bij zijn wissel. Zijn vervanger Julián Araujo werd met gejuich ontvangen. Waar het Mexicaanse elftal het naliet om een duidelijk signaal af te geven, deed het publiek dat wel. Met name bondscoach Cocca, Ochoa, Jiménez en Diego Lainez waren mikpunt van fluitconcerten. De supporters zijn de slechte resultaten zat en eisen veranderingen in het elftal. Aan bondscoach Cocca de zware taak om alle onvrede weg te nemen. Daarbij zou hij Giménez wel eens heel goed kunnen gebruiken.

Santiago Giménez wordt de eerste spits van Mexico

  • Ja
  • Nee
523+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie