Effectief NAC weet uitgerekend bij dolend Willem ll weer eens te winnen

NAC Breda heeft de Brabantse derby tegen Willem ll winnend afgesloten. In Tilburg kwamen de Bredanaars snel achter, maar een goede fase na rust draaide het duel helemaal om.

Na de stop van drie weken kwamen de ploegen voor het eerst weer in actie. Voor beide Brabantse clubs leek de onderbreking op een goed moment te komen: Willem ll had de laatste drie duels niet gewonnen, terwijl NAC sinds 22 oktober geen driepunter meer had gescoord. De wedstrijd in Tilburg kon niet direct beginnen, vuurwerk van de thuisaanhang belandde namelijk op het veld. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük riep de spelers naar de kant, waardoor de aftrap met een paar minuten werd uitgesteld.

Bij de bezoekers nam assistent Rogier Molhoek overigens de taken van Robert Molenaar over, die ziek achterbleef. Favoriet Willem ll kwam binnen tien minuten op voorsprong: Jeremy Bokila benutte een strafschop. De 1-0 bleef heel de eerste helft op het scoreboard staan. NAC kwam echter scherp uit de pauze. Voormalig Willem ll’er Ruben Ligeon en Jarchinio Antonio maakten effectief gebruik van de mogelijkheden en draaiden het duel om: 1-2. Beide spelers noteerde hun eerste treffer voor de Bredanaars.

Hofland krijgt het te verduren

De Tricolores gingen in de slotfase nog wel op jacht naar de gelijkmaker, al leverde dit ook geen grote kansen op. Een gedeelde van het Willem ll-publiek maakte kenbaar snel afscheid te willen nemen van trainer Kevin Hofland. Er waren witte zakdoekjes te zien en ‘Kevin, rot op!’ klonk op de tribunes. Zo wint NAC eindelijk weer een keer, en dat uitgerekend op bezoek bij de aartsrivaal. Ze stijgen naar plek twaalf, terwijl Willem ll ternauwernood nog in het linkerrijtje staat.

Scoreverloop: 0-1 (9′) J.Bokila, 1-1 (47′) R.Ligeon, 1-2 (52′) J.Antonia

Moet Willem ll afscheid nemen van Hofland?