EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Een stunt van Roemenië tegen Oranje is écht mogelijk”

Foto: “Een stunt van Roemenië tegen Oranje is écht mogelijk”

In ons land wordt Roemenië misschien een beetje onderschat. Toen de verwachting was dat het Nederlands elftal op het EK 2024 tegen Engeland zou moeten spelen, was de teneur bijzonder negatief, maar die is nu best positief. Christian Chivu waarschuwt zijn tweede vaderland echter voor zijn eerste.

Christian Chivu: ‘Het wordt een moeilijke wedstrijd voor Nederland’

“Met de knock-outfase begint er op het EK in feite een nieuw toernooi”, begint de oud-Ajacied zijn verhaal. “De titel winnen, is misschien niet realistisch. Maar in Roemenië is er – mede door de eerste plaats in de groep met België – echt het geloof dat we ver kunnen komen. Alleen denk ik dat niemand blij is
met Nederland als tegenstander.”

Chivu vindt het Nederlands elftal wel degelijk een geduchte opponent… “Natuurlijk mist Oranje met Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zijn belangrijkste spelers. En natuurlijk werd er geworsteld tegen Oostenrijk. Maar toch wordt het voor Roemenië niet makkelijk. Virgil van Dijk, Memphis Depay en Jeremie Frimpong zijn klassespelers. En dan heb ik het nog niet over Inter-spelers Denzel Dumfries en Stefan de Vrij gehad. Als het gaat draaien, is Nederland echt goed. Maar Roemenië is een gevaarlijke opponent voor iedereen.”

Stunt in Allianz Arena?

De oud-verdediger voorspelt een ‘fifty-fiftywedstrijd in de Allianz Arena: “Het wordt een moeilijke wedstrijd voor Roemenië, maar ook voor Nederland. Ik was onder de indruk van Oostenrijk en Spanje. Al is dat laatste niet echt een verrassing, want de Spanjaarden zijn de laatste jaren altijd goed. Nederland, Frankrijk en Engeland vallen me tot dusver wat tegen. Dus een stunt van Roemenië tegen Oranje is écht mogelijk.”

Onderschatten wij Roemenië?

  • Ja
  • Nee
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie