“Een fantastisch begin van zijn Manchester United-carrière”

Foto: “Een fantastisch begin van zijn Manchester United-carrière”

Antony kwam op zondagavond meteen tot scoren bij zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever Manchester United, dat hem in de transferperiode voor maar liefst honderd miljoen euro overnam van Ajax. De Braziliaan maakte de 1-0 en werd in de rust overladen met complimenten.

Sky Sports-analist Roy Keane noemde zijn treffer ‘echt een goed doelpunt’: “Wat een start voor Antony. Een fantastisch begin van zijn Manchester United-carrière.” In de studio van Viaplay repte Nigel de Jong van een ‘droomdebuut’: “Zeker tegen een ploeg als Arsenal. Een fantastisch debuut voor hem. We moeten eerlijk zeggen dat we weinig van hem hebben gezien, maar dit was een fantastische goal.”

Vroeg in de wedstrijd dacht Gabriel Martinelli er 0-1 van gemaakt te hebben, maar zijn goal werd afgekeurd door de videoscheidsrechter. Martin Ödegaard zou een duw uitgedeeld hebben aan Christian Eriksen, maar het was allemaal wel heel licht… Jimmy Floyd Hasselbaink: “Ik vind het ridicuul. Ik vind het geen overtreding. De scheidsrechters hebben aangegeven meer te zullen toestaan. Ja, er was contact. Eriksen is zwak daar, zwakker dan de andere speler. Ödegaard maakt geen contact met de bal, maar je mag contact hebben met spelers. Hij is zwak. Hij valt neer. Hij is zwak hier. Het is geen overtreding.”

“In onze tijd was dit geen overtreding”

Keane noemde het besluit ‘makkelijk’: “Wat United helpt, is dat Ödegaard de bal niet raakt. In onze tijd was dit geen overtreding, maar nu wel. Veel spelers doen het: neergaan als ze geraakt worden. Ik houd er niet van.” Hasselbaink had het laatste woord: “Hij trapt hem niet. Hij komt in contact met de speler. Dat is toegestaan. Waarom is dat een vrije trap?”

TIP: Verdien 5.50 keer je inleg als United de Europa League wint!

Goed debuut?

  • Zeker
  • Mwah
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie