‘Dusan Tadic flink onder vuur binnen Servische elftal na uitlatingen’

Foto: ‘Dusan Tadic flink onder vuur binnen Servische elftal na uitlatingen’

Het was niet zo’n makkelijke overwinning van Engeland op Servië als menig voetbalfan had gedacht, wat natuurlijk alleen maar een compliment mag zijn tegenover het Servische nationale elftal. Er leek zelfs meer te halen, dat vond ex-Ajacied Dusan Tadic ook. De aanvoerder van zijn land liet deze gedachtegang duidelijk merken, tot irritatie van zijn staf en teamgenoten.

Dusan Tadic maakt onrust na nederlaag en moet excuses aanbieden

Geen enkele speler wil beginnen op de bank, zeker niet als deze zich daarvoor te belangrijk voelt. Wat het geval bleek bij Dusan Tadic, na zijn uitlatingen over de nederlaag tegen Engeland tijdens de eerste speelronde. Tegen de NOS zei de voormalig smaakmaker van de Johan Cruijff Arena het volgende. “We hadden hen pijn kunnen doen. Met mij erbij hadden we voor meer problemen kunnen zorgen, maar dit was de tactiek van de coach: om eerst te verdedigen.”

In zijn eigen land was de boodschap nog duidelijker, waarin hij ook zichzelf in het zonnetje zetten. “Ik ben de aanvoerder én beste speler. Ik zou altijd moeten starten.” Dit werd, niet geheel verrassend, als aanval opgepikt en schoot bij veel landgenoten – binnen en buiten de selectie – in het verkeerde keelgat. Nikola Milenkovic, verdediger van Fiorentina en basisspeler afgelopen zondag, reageerde op de teksten van zijn aanvoerder. “We moeten ons focussen en niet vergeten dat dit een teamsport is. We hebben allemaal dezelfde missie en als de trainer een keuze maakt, hebben we die allemaal te accepteren.” De Servische bond gaf aan dat Tadic zijn excuses had gemaakt de lucht weer is geklaard.

Wat vind jij van de uitspraken van Dusan Tadic?

  • Hij heeft gewoon gelijk
  • Dat zeg je niet als aanvoerder
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie