Duitse bond hakt knoop door over toekomst Flick

Foto: Duitse bond hakt knoop door over toekomst Flick

Hansi Flick blijft aan als bondscoach van Duitsland. De druk op de keuzeheer was enorm toegenomen na de deceptie in Qatar, maar de Duitse voetbalbond blijft hem steunen.

Het vorige WK was voor onze oosterburen nog uitgelopen op een enorme teleurstelling, nadat het in de groep werd uitgeschakeld. Na de verrassende nederlaag tegen Japan in Qatar moest een dergelijk scenario voorkomen worden. De remise tegen Spanje en overwinning op Costa Rica waren echter niet voldoende, doordat de Spanjaarden verloren van de Aziaten. Twijfels groeiden over het aanblijven van Flick, die sinds mei vorig jaar bondscoach is, maar die worden nu weggenomen.

Flick blijft aan met het oog op het EK 2024, dat in Duitsland zal plaatsvinden. “We beseffen dat het EK van 2024 in ons land een grote kans biedt aan Duitsland”, zegt bondsvoorzitter Bern Neuendorf op de website van de Duitse bond. “We willen er een succes van maken en we hebben het volste vertrouwen in Hansi Flick.”

“Lessen uit leren”

Flick gelooft nog in grote successen met Die Mannschaft. “We kunnen veel meer dan wat we in Qatar hebben laten zien”, klinkt het. “We hebben daar een geweldige kans gemist. We zullen daar lessen uit leren en ik geloof in het pad dat is uitgestippeld richting het EK. We willen het hele land achter ons team zetten voor het EK.” Technisch directeur Oliver Bierhoff vertrok in tegenstelling tot Flick wel. De oud-topspits stapte op na het echec in Qatar.

Verstandig om Flick te laten zitten?

  • Ja, hij verdient nog een kans
  • Nee, beter schoon schip moeten maken
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie