EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Duidelijkheid over mogelijke terugkeer Traoré bij Ajax’

Foto: ‘Duidelijkheid over mogelijke terugkeer Traoré bij Ajax’

Ajax werd de afgelopen weken gelinkt aan oude bekende Bertrand Traoré, maar de aanvaller uit Burkina Faso zal niet terugkeren in Amsterdam. Dat meldt Transferwatch. De hoofdstedelingen zouden het financieel niet kunnen bolwerken.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Ajax kan hereniging met Bertrand Traoré niet betalen’

Met name de salariseisen van Traoré zijn te gortig, meldt de website. Bovendien zou trainer Marcelino de linkspoot graag nog een jaar langer bij Villarreal houden. “Ajax is actief op de markt en struint momenteel de velden van Europa en Zuid-Amerika af voor kwaliteitsimpulsen op de flank.”

Villarreal wil wel door met Traoré, maar de 28-jarige linkspoot kan ook naar Galatasaray, Girona en Valencia, weet El Periodico. Traoré tekende voor dit seizoen nog transfervrij bij Villarreal, dat hem overnam van Aston Villa. Dit seizoen staat de teller van Bertje op 15 officiële optredens, waarin hij 3 goals maakte: allemaal voor zijn land, op de Afrika Cup. Voor Villarreal speelt de linkspoot slechts zeer sporadisch.

Eerdere periode bij Ajax

Voor Ajax was Traoré (28) in het seizoen 2016/2017, op huurbasis van Chelsea, goed voor 13 goals en 4 assists in 27 officiële wedstrijden. In 2017 verliet hij de Johan Cruijff ArenA weer en ging hij een verbintenis aan met Olympique Lyon, de ploeg die hij met Ajax een seizoen eerder nog in de halve finale van de Europa League had uitgeschakeld. De samenwerking zou uiteindelijk drie seizoenen duren, waarna hij een transfer maakte naar Aston Villa. Nadat hij een half jaar op huurbasis voor Basaksehir had gespeeld, tekende hij onlangs een contract bij Villarreal.

Had jij hem graag terug bij Ajax gezien?

  • Ja
  • Nee
921+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie