Dubbelslag in eerste helft genoeg voor Feyenoord

Foto: Dubbelslag in eerste helft genoeg voor Feyenoord

Feyenoord heeft op zondagmiddag van FC Volendam weten te winnen in het Kras Stadion. Echt heel makkelijk hadden de Rotterdammers het niet, maar een dubbelslag in de eerste helft (doelpunten van Danilo en Sebastian Szymanski) bleek genoeg voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Slot voerde wat wisselingen door voor het duel met Volendam, in vergelijking met de Europa League-wedstrijd tegen SS Lazio. Igor Paixão mocht blijven staan, maar links achterin koos de coach voor Quilindschy Hartman in plaats van Marcos López. Ook Santiago Giménez zat weer op de bank: Danilo begon in de punt van de aanval.

En het was uitgerekend de Braziliaan die de 0-1 op het scorebord van het Kras Stadion toverde. Na een kwartiertje spelen ontving hij een goede pass van Javairô Dilrosun en schoot tegendraads binnen. Daarna werd de tegenstander een paar keer gevaarlijk, onder meer uit een vrije trap, maar nog voor rust werd het ook 0-2 voor de Rotterdammers. Szymanski verschalkte doelverdediger Filip Stankovic met een geweldig schot van buiten de zestienmeter.

Blessuregevallen

Robert Mühren had in het restant van het duel misschien wat terug kunnen doen voor Rotterdammers, ware het niet dat hij hardhandig in aanraking kwam met Gernot Trauner, waardoor hij zich moest laten vervangen. Ook bij Feyenoord was het nog eventjes schrikken geblazen, want Lutsharel Geertruida ging met veel pijn naar de grond. Het bleek echter mee te vallen met de verdediger, die in het centrum én op rechts uit de voeten kwam, want hij kon het duel namelijk ‘gewoon’ uitspelen. Van Volendam had Feyenoord in de slotfase niets meer te duchten…

Scoreverloop: 0-1 (16′) Danilo, 0-2 (43′) S. Szymanski

Speelt Feyenoord gelijk tegen SC Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie