Driessen laakt Messi-kritiek: ‘Typisch Calimero-gedrag’

Foto: Driessen laakt Messi-kritiek: ‘Typisch Calimero-gedrag’

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor hoe Nederland reageert op de uitschakeling van Oranje door Argentinië in de kwartfinale van het WK. Volgens de voetbaljournalist slaat het nergens op dat Messi als kop-van-jut wordt gezien en is het typerend ‘Calimero-gedrag’ van de Nederlanders.

Driessen is in zijn column in De Telegraaf dan ook van mening dat de hand in eigen boezem moet worden gestoken. “De manier waarop de ontgoocheling in Nederland op Messi wordt afgereageerd, zegt alles over ons als slechte verliezers. En de calimero-mentaliteit. Stond niet iedereen te juichen bij de schwalbe van Arjen Robben in 2014 tegen Mexico? Klaas-Jan Huntelaar schoot Oranje een minuut voor tijd vanaf elf meter naar de kwartfinale van het WK. Met leedvermaak worden Mexicanen er te pas en te onpas mee geconfronteerd.”

Messi bewonderen

Dat Messi als zondebok wordt gezien vindt Driessen nergens op slaan, die de kritiek op de Argentijn wegwuift. Zo maakte Messi onder andere een handgebaar naar Louis van Gaal en kreeg Wout Weghorst een sneer. Volgens Driessen moet men juist blij zijn dat de aanvaller nog actief is op het WK. “Wees groot, accepteer de terechte uitschakeling en wees blij dat Messi zondag nog éénmaal te bewonderen valt in het shirt van Argentinië op het hoogst denkbare podium. En hoop dat hij eigenvoetig de kroon op zijn carrière zet in de finale om dan als GOAT – Greatest of All Time – de geschiedenis in te gaan.”

Driessen stipt nog wel een kritiek punt aan, maar hoopt vooral dat Messi de wereldtitel pakt. “Als commercieel boegbeeld van twijfelachtige regimes in Qatar en Saoedi-Arabië is een draai om z’n oren op z’n plaats. Als voetballer verdient hij als geen ander de wereldtitel na wat hij het voetbalpubliek de afgelopen achttien(!) jaar allemaal voor moois heeft geschonken.”

Wie denk jij dat wereldkampioen wordt?

  • Argentinië
  • Frankrijk
595+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie