Driessen laakt ‘Calimero-gedrag’ Slot

Foto: Driessen laakt ‘Calimero-gedrag’ Slot

Valentijn Driessen vindt dat Arne Slot zich meer moet bezighouden met het trainen en coachen van Feyenoord. In zijn column in De Telegraaf stelt Driessen dat Slot teveel bezig is met zogenaamde ‘slimmigheidjes’ en teveel afgeeft op de arbitrage.

Daarbij ging Driessen in op een aantal voorvallen dit seizoen, waar Slot na bepaalde beslissingen niet te spreken was over de arbitrage. “Hij deed het na het gelijkspel bij NEC (Cillessen-Gimenez) en FC Utrecht (afgekeurde goal Gimenez) en zondag na de puntendeling tegen FC Twente opnieuw. Het was voor hem onacceptabel dat scheidsrechter Allard Lindhout geen strafschop gaf voor hands van Robin Pröpper.”

Volgens Driessen laat Slot daarmee nergens ruimte voor. ” Moet de KNVB Lindhout schorsen, ontslaan, verbannen of stenigen? Het is van alle tijden dat scheidsrechters wedstrijden kunnen beslissen, zoals spelers wedstrijden kunnen beslissen en trainers daar grote invloed op kunnen uitoefenen.”

Slimmigheidjes van Slot

De Ajax-watcher noemt het misschien wel vooropgezet van Slot in aanloop naar de topper tegen PSV, om scheidsrechter Danny Makkelie alvast op scherp te zette. Driessen stelt dat de oefenmeester al die ‘slimmigheidjes’ niet nodig heeft gezien het voetbal dat hij zijn ploegen laat spelen en de resultaten die hij daarbij boekt. “Maar als het in Feyenoords voordeel is, dan is er volgens Slot veel meer gerechtvaardigd om te winnen onder het mom van slimmigheid. Dan mag Alireza Jahanbakhsh zich theatraal ter aarde laten storten als een speler van FC Twente zijn hand richting de Iraniër beweegt. Dan is het bij Slot geoorloofd dat de tegenstander een rode kaart wordt aangenaaid. Dan mag diezelfde Jahanbakhsh het explosieve sfeertje in De Kuip bij Feyenoord-Ajax nog even flink ophitsen, door heel stoer bij een lichte overtreding van Jurriën Timber een opstootje aan te wakkeren en een kopduw te geven.”

Volgens Driessen heeft Slot al die randzaken niet nodig en doet het ook afbreuk aan zijn voetbalvisie en het voetbal dat Feyenoord nu speelt. De voetbaljournalist hoopt dan ook dat de oefenmeester het getoonde randgedrag snel achterwege zal gaan laten. “Anders kan je erop wachten dat hij het Calimero-etiket opgeplakt krijgt, dat van jankerd of van complotdenker. Iets wat je niet in een paar goede wedstrijden van je afschudt.”

Ben jij het eens met de kritiek op Slot?

  • Ja, Slot geeft te vaak af op de arbitrage
  • Nee, Slot heeft gewoon vaak gelijk
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie