Driessen kraakt ‘hopeloze’ Van der Sar in Ajax-zoektocht

Foto: Driessen kraakt ‘hopeloze’ Van der Sar in Ajax-zoektocht

Valentijn Driessen is zeer septisch over de mogelijke aanstelling van Sven Mislintat als nieuwe technisch directeur van Ajax. De vijftigjarige Duitser is in beeld gekomen nadat topkandidaat Julian Ward de Amsterdammers nul op het rekest heeft gegeven. Driessen is onder meer kritisch over het handelen van algemeen directeur Edwin van der Sar en zet ook zijn vraagtekens bij de keuze voor een buitenlandse technisch directeur.

Twijfels over Duitse kandidaat

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen wel dat Mislintat niet bij voorbaat mag afgerekend worden mocht hij daadwerkelijk aangesteld worden omdat de huwelijken tussen Ajax en Duitsers nooit een succes zijn geweest. Volgens Driessen verdient de Duitser een eerlijke kans, al is de journalist wel van mening dat een mogelijke aanstelling van Mislintat scepsis oproept. “Omdat Edwin van der Sar en de rvc van Ajax hopeloos acteren in hun zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars, die ruim een jaar geleden vertrok. Bekend is dat twee kandidaten – Alex Kroes (nu AZ) en Julian Ward (nu nog Liverpool) – zelf de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken, omdat zij allebei een bijzonder slecht gevoel overhielden aan het gebrek aan daadkracht vanuit de Ajax’ clubleiding.”

Daarbij wijst Driessen vooral naar het optreden van Edwin van der Sar, die volgens de Ajax-watcher debet is aan het mislopen van Ward. “Ook de door hem mede geopperde constructie met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en het inschakelen van spelersmakelaar Milos Malenovic is op een totale mislukking is uitgelopen. Deze missers doen het vertrouwen in de clubleiding bij Ajax bij hun zoektocht naar een nieuwe technisch directeur geen goed.”

Onbegrijpelijke Ajax-keuze

Volgens De Telegraaf neemt Ajax met de aanstelling van Mislintat wel een gok. “Mislintat heeft echter nooit eerder succesvol als technisch directeur geopereerd. Bij Borussia Dortmund was hij scout, bij Arsenal was hij kort werkzaam in de scouting en weigerde de club hem te promoveren tot ’td’, waarna hij bij Stuttgart flink in niveau daalde. In Zuid-Duitsland kwam er weinig van de grond.”

Driessen vindt het aanstellen van een buitenlandse technisch directeur geen goede keuze omdat ze totaal niet weten waarvoor Ajax staat. “Ze kennen de clubgeschiedenis slechts uit boekjes, maar weten niets van het Ajax-dna, van de cultuur, waar Ajax sportief en qua merk voor staat, de specifieke speelstijl en dat niet het aan- en verkoopbeleid, maar de eigen opleiding de levensader is.”

Dat een ‘cultuurclub’ als Ajax maar blijft zoeken naar een kandidaat over de grens vindt Driessen dan ook onbegrijpelijk. “Een sprong in het duister, terwijl er in Nederland voldoende goede alternatieven rondlopen om het technisch beleid van Overmars bij Ajax te continueren.”

Spelen Go Ahead Eagles en Ajax gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax afscheid nemen van Van der Sar?

  • Ja, dat zou beter voor Ajax zijn
  • Nee, Van der Sar functioneert prima bij Ajax
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:30
0+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
14:19
55+
‘Ajax wil aanval versterken met oude bekende’
14:02
18+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
13:49
0+
Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte
13:34
72+
Talpa onthult: deze twee heren vervangen Johan Derksen
13:21
62+
Derksen schrikt van uiterlijk Hélène: “Wat is er met haar aan de hand?”
13:04
52+
VI-mannen wijzen naar ‘de grote dildo’ na sneer Mark Rutte
12:47
197+
Robin van Persie naar andere Eredivisie-club dan Heerenveen?
12:32
138+
Kieft hekelt ‘slijmerig gedrag’ Kuijt en Janssen
12:17
327+
Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’
12:00
220+
De (te) hoge talentenlat van PSV
11:45
171+
‘Assistenten Ajax en Feyenoord in beeld bij Almere City’
11:30
55+
Van der Gijp stipt pijnpunt Twente-talent aan: “Vind hem niet verkeerd”
11:15
1040+
Verrassende Ajax-terugkeer voor Van der Sar?
10:59
75+
Oud-PSV’er Madueke berispt na ‘penaltyschandaal’
10:46
1521+
’20 miljoen-klap voor Feyenoord’
10:29
3401+
‘Vandaag Inside-tweetal op non-actief’
10:10
185+
PSV-seinen op groen voor uitbreiden stadion
10:00
79+
Wie wint de Champions League? | Vraag van Aad
09:57
90+
Van Basten pareert kritiek Van der Vaart over ‘grootheid’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie