Driessen fileert Ajax-aankopen en ‘goochelende’ Schreuder

Foto: Driessen fileert Ajax-aankopen en ‘goochelende’ Schreuder

Ajax slaagde er tegen FC Twente voor de vijfde keer op rij niet in om een Eredivisie-duel te winnen. Valentijn Driessen noemt het in zijn column in De Telegraaf ‘zorgwekkend’ dat Ajax werd weggespeeld door de Tukkers. Daarnaast oordeelt de Ajax-watcher dat de verdediging van Ajax zo ‘lek als een mandje’ is.

Dat doelman Gerónimo Rulli de nul wist te houden lag volgens Driessen meer aan Twente dan aan Ajax zelf, die de verdediging van de Amsterdammers er flink van langs geeft. “Opbouwend geven de Ajax-verdedigers niet thuis en dat zullen Bassey en Sanchez ook nooit doen. De bal is hun grootste vijand op het veld.”

Het vertrek van onder andere Onana, Blind, Martínez, Mazraoui, Tagliafico en Schuurs mag volgens Driessen niet als excuus gelden. “Met drie WK-gangers (Rulli, Timber, Sanchez) en met versterkingen ter waarde van vijftig miljoen euro (Bassey, Rulli, Wijndal, Sanchez) mag je veel meer eisen van de Ajax-defensie.”

Falende Schreuder

De Ajax-watcher stelt dat de schuld mag neergelegd worden bij het technisch hart en Ajax-trainer Alfred Schreuder, die maar blijft goochelen met zijn achterhoede en spelers op verkeerde plekken neerzet. “Iets waarmee hij natuurlijk bestaande automatismen vermoordt.”

Het was volgens Driessen de oorzaak voor de rode kaart van Rensch, die Schreuder opnieuw een flinke blunder verwijt. “Na afloop gaf Schreuder Alvarez de schuld. Rechtvaardig of niet, het leek meer op een rechtvaardiging van zijn verkeerde keus en tegelijk was het de zoveelste communicatiemisser van de Ajax-trainer. Alvarez moet niet zeuren, maar vanuit de Mexicaanse cultuur hebben spelers er nu eenmaal moeite mee als ze in het openbaar worden bekritiseerd door een trainer.”

Ook Bassey en Sanchez krijgen er flink van langs van Driessen. “Met Bassey keer op keer opzichtig de hand boven het hoofd te houden als overbetaalde aankoop maakt Schreuder zich niet geloofwaardiger. Hoe Ajax ooit terecht is gekomen bij de Mexicaanse international Sanchez en dat daarvoor groen licht is gegeven, is een raadsel. De Amsterdamse standaard moet veel hoger liggen dan bij een ordinaire enkelschopper uit Midden-Amerika.

Misrekeningen Ajax

Volgens Driessen heeft Ajax dan ook grote fouten gemaakt op transfergebied door onder andere Per Schuurs en Sven Botman te hebben laten gaan. “Torino FC betaalde Ajax eind augustus 2022 negen miljoen euro voor de verdediger. Vijf maanden later is hij zo’n 25 miljoen (!) waard. Voor zo’n elf miljoen euro verruilde de linksbenige centrale verdediger Botman Ajax medio 2020 voor Lille OSC. In Frankrijk werd hij kampioen en vertrok vorige zomer voor bijna 40 miljoen euro naar Newcastle United. Niet toevallig doet hij evenals bij Lille OSC uit het niets mee om het kampioenschap in Engeland. Zijn huidige waarde wordt geschat op minimaal 50 miljoen euro. Dure misrekeningen bij Ajax’ beleidsbepalers.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Schreuder ontslaan?

  • Ja, per direct
  • Ja, als hij niet van Feyenoord wint
  • Nee, gewoon het seizoen laten afmaken
486+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:51
3+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
36+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
15+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
164+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
207+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
78+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
60+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
53+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
230+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
151+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
146+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
201+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
252+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
128+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
100+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
87+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
187+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
552+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie