Dramatische reeks Duitsland betekent nog niet het einde van Flick

Foto: Dramatische reeks Duitsland betekent nog niet het einde van Flick

Hansi Flick staat in Duitsland zwaar onder druk. In aanloop naar het Europees kampioenschap in eigen land heeft het een zeer teleurstellende reeks achter de rug, waar de trainer voor verantwoordelijk is. Vooralsnog hoeft hij echter nog niet op te stappen.

Slechte reeks Flick

De bondscoach tekende in 2021 een contract bij de Duitse voetbalbond als vervanger van Joachim Löw. Hoewel Duitsland zich wel plaatste voor het wereldkampioenschap in Qatar, ging het in de poulefase al mis. In een groep met Japan, Spanje en Costa Rico kwam het niet verder dan een derde plaats en moest het daarom vroeg naar huis toe.

Aankomend jaar organiseert Duitsland het Europees kampioenschap en hoopt het de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Het land heeft echter nog een lange weg te gaan. Nadat het in maart van Peru won (2-0), verloor het een paar dagen later van België (2-3). Ook ging het mis tegen Oekraïne: het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Vertrouwen bij Duitse bond

De afgelopen twee wedstrijden gingen dan weer verloren. Eerst ging Duitsland met 1-0 onderuit tegen Polen, terwijl Colombia met 0-2 te sterk was. Het zorgt ervoor dat het vertrouwen in Flick, dat al niet al te groot was, inmiddels is verdwenen. Voor DFB-voorzitter Bernd Neuendorf is het duidelijk dat de bondscoach vooralsnog blijft zitten.

“We hadden allemaal meer succesvolle wedstrijden gewenst sinds het WK. We zijn dan ook erg teleurgesteld en gefrustreerd”, stelt Neuendorf. “Ik sprak met Hansi Flick aan de telefoon. Hijzelf, maar ook de spelers, zijn erg zelfkritisch. De bondscoach heeft mij verzekerd dat we in september een ploeg zullen zien die anders presteert dan de vorige keer.”

Moet Duitsland afscheid nemen van Flick?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie