Dit zijn de opstellingen van Excelsior en Fortuna Sittard

Foto: Dit zijn de opstellingen van Excelsior en Fortuna Sittard

De strijd om het Eredivisie-kampioenschap is al beslist, maar er is nog genoeg om voor te spelen in de Nederlandse competitie. Excelsior en Fortuna Sittard gaan op zondagmiddag een robbertje knokken en dat duel is vooral van belang voor de thuisploeg uit Kralingen. Die wil immers koste wat kost nacompetitievoetbal ontlopen…

Excelsior-Fortuna Sittard in het Van Donge & De Roo Stadion

Een weekje geleden speelde Excelsior gelijk tegen sc Heerenveen (0-0) en na afloop van die partij liet coach Marinus Dijkhuizen weten: “Ik ben aan de ene kant wel trots als je ziet hoe we voor de dag komen. Verdedigend waren we heel stabiel en hebben we weinig weggegeven. We hadden wel het gevoel dat het onze kant op had kunnen vallen.”

De trainer merkt dat zijn team vooruitgang boekt: “We hebben met Pierie en Zagré grote kwaliteitsimpulsen gekregen. Daardoor gaan anderen ook beter spelen. Ze hebben een enorme spirit en drive dus je merkt dat ze van een hoog niveau komen en dat is echt top.”

‘Druk ligt bij Excelsior’

Zijn tegenhanger Julio Velázquez blikte vooruit op het duel van zondag: “Het kan een vreemde wedstrijd worden. Excelsior kan zich mogelijk al veilig spelen. Dan moeten ze wel winnen. De druk ligt dus bij hen, dat kan voor ons prettig zijn.”

Fortuna is al een tijdje zeker van handhaving: “Na de zege op Vitesse zag je bij de spelers een reactie van: pfoeh, we hebben het gered. Het betekent niet dat we de laatste wedstrijden op 95 procent gaan spelen. Dat zal ik nooit toelaten. We hebben dit bereikt, mede met de steun van de supporters, waarvoor ik hen hartelijk wil danken. Maar we kunnen nog steeds een paar plekken stijgen. We zijn het aan onze stand verplicht daar alles voor te doen.”

Wat denk jij?

  • Excelsior wint
  • Fortuna wint
  • Dit wordt een gelijkspelletje
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie