‘Dit zijn de afvallers voor WK-selectie Oranje’

Foto: ‘Dit zijn de afvallers voor WK-selectie Oranje’

Morgen gaat bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie voor het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar bekendmaken. Wie van de 39-koppige voorselectie overleven de laatste schifting, en wie grijpen er nipt naast een vliegticket richting het Midden-Oosten? In de tweede aflevering van WK Qaadtar doet oud-trainer en analist Aad de Mos een prognose.

In totaal moeten er dertien namen afvallen uit de voorselectie, te beginnen met het keepersgilde. De Mos weet zeker dat Jasper Cillessen, mede vanwege zijn toernooi-ervaring, meegaat. Net als Justin Bijlow, Mark Flekken en ‘penaltykeeper’ Andries Noppert, in wie De Mos vanwege zijn imposante lichaam ‘een nieuwe Tim Krul’ ziet. Remko Pasveer wordt dan dus de afvaller. “Hij is bij mij echt door het ijs gezakt, met name tegen Liverpool en Napoli.

Betreft de achterhoede ziet De Mos in Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Nathan Aké en Denzel Dumfries zekerheidjes voor de selectie. De oud-trainer zou verder ook Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) absoluut meenemen, wat ten koste gaat van Devyne Rensch. “Ik vind hem gewoon geen goede verdediger. Frimpong is verder en ook meer een wingback voor een 5-3-2.” Wat voor Rensch op rechts geldt, geldt voor Mitchel Bakker op links. neemt dan ook liever Daley Blind en Tyrell Malacia voor die positie mee. Pascal Struijk en Micky van de Ven vallen buiten de boot.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Op het middenveld zijn natuurlijk Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners en ook Davy Klaassen en Marten de Roon, vindt De Mos. Wie hij thuis zou laten is Jordy Clasie, ‘omdat er te veel spelers beter zijn op zijn positie’. Verder zet De Mos in op Xavi Simons als verrassing in de WK-selectie. “Hij kan iets openbreken als het niet lukt tegen een goede verdediging van Senegal of Ecuador. Handig in de kleine ruimte, een brutaaltje die nergens van onder de indruk is.” Ryan Gravenberch daarentegen ‘speelt te weinig én is te druk met zeuren over waarom-ie niet speelt’: De Mos laat hem thuis. Guus Til hoeft ook geen vrij te nemen voor Qatar.

Tot slot de voorhoede. Cody Gakpo, Memphis Depay en Steven Bergwijn vormen volgens De Mos de onbetwiste ‘gouden driehoek’ voorin. Brian Brobbey moet ook mee, stelt Aad, wat ten koste gaat van Vincent Janssen. Ook Wout Weghorst, Donyell Malen, Arnaut Danjuma en Noa Lang gaan niet mee, voorspelt De Mos tot slot.

Eens met deze keuzes?

  • Ja
  • Nee
1392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie