EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit is wat de buitenlandse media over Oranje schrijven

Foto: Dit is wat de buitenlandse media over Oranje schrijven

Haal je de halve finale van een Europees kampioenschap, dan ben je wereldnieuws en dat geldt dus óók voor het Nederlands elftal, dat gisteren Turkije versloeg in de kwartfinale in het Olympiastadion (2-1). Iedereen heeft een mening over Oranje.

Buitenlandse media hebben allemaal een mening over Oranje-Turkije

BILD analyseert bijvoorbeeld: “Oranje draait het in zes minuten om. Na de achterstand door het doelpunt van Samet Akaydın boog Oranje het in een heel sterke fase na de rust om. Onze sterke buren staan voor het eerst sinds 2004 weer eens in de halve eindstrijd van het EK voetbal.”

In zes minuten tijd bogen Stefan de Vrij en Cody Gakpo (of eigenlijk een eigen doelpunt van Mert Müldür) een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. L’Équipe: “De Turken werden zaterdagavond uitgeschakeld door een ondeugende Nederlandse ploeg (2-1). Lang dacht het team van Vincenzo Montella dat ze de ideeloze Nederlanders zouden verslaan, maar dat veranderde toen de wedstrijd het slot naderde. De ploeg van Ronald Koeman is de uitdager van Engeland, dat eerder op de dag Zwitserland na penalty’s vloerde.”

Wat is het toverwoord?

Volgens The Guardian luidt het toverwoord ‘veerkracht’: “Samet Akaydin bezorgde Turkije een verdiende voorsprong voor de rust. De Turken waren zo dicht bij een voorsprong van twee doelpunten, maar juist Wout Weghorst voorkwam de 2-0 van Kaan Ayhan. Daarna werden de Turken moe. Turkije had kansen om gelijk te maken. Bart Verbruggen produceerde een wonderredding op een poging van Semih Kılıcsoy. Turkije heeft dit toernooi opgefleurd met fantastisch vermakelijk voetbal, en op een andere dag zou deze wedstrijd misschien hun kant zijn opgevallen. Maar het zijn de Nederlanders die een halve finale tegen Engeland mogen spelen, nadat ze zichzelf uit de problemen hebben gevoetbald na een fantastisch gevecht.”

Het was misschien niet de wedstrijd van Gakpo, maar The Daily Mail stelt dat hij tóch weer opviel: “Hij kan er onhandig uitzien aan de bal, maar op de beslissende momenten levert hij. Het tweede doelpunt kreeg hij niet op zijn naam. Het was Müldür die de scherpe voorzet van Dumfries tot doelpunt promoveerde.”

“Koeman werd beloond voor zijn meedogenloze besluit”

De BBC zag Weghorst het verschil maken: “De druk op Nederland was toegenomen vóór de indrukwekkende 3-0 overwinning op Roemenië bij de laatste zestien, maar dit optreden in de eerste helft was matig. Passief, voorspelbaar en kwetsbaar, worstelde Oranje met Turkije. Bondscoach Ronald Koeman aarzelde niet en haalde Steven Bergwijn naar de kant voor Weghorst. Koeman werd beloond voor zijn meedogenloze besluit. De spits had een onmiddellijke impact en zorgde voor problemen met zijn lengte in het strafschopgebied, intelligente loopacties en hulp in de verdediging.”

MARCA sluit zich aan bij het eerdergenoemde The Guardian en gebruikt óók het woord veerkracht: “Het Nederlands elftal van Ronald Koeman gebruikte karakter, vakmanschap en kwaliteit om het Turkse vuur te blussen. Koeman wendde zich na de rust tot de wildcard Wout Weghorst. De lange Nederlandse aanvaller bevrijdde Memphis. Het werkte.”

Volgende keer beginnen met Weghorst?

  • Ja
  • Nee
2203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie