Dit is waarom Feyenoord en AZ vanavond niet spelen in Europa

Foto: Dit is waarom Feyenoord en AZ vanavond niet spelen in Europa

Ajax en PSV spelen deze donderdagavond in de Europa League. Ajax moet in de Johan Cruijff ArenA tegen Union Berlin (aftrap 18.45 uur) en PSV gaat op bezoek bij Sevilla (21.00 uur). Feyenoord speelt ook in dit tweede Europese clubtoernooi, maar komt vanavond niet in actie. Hoe zit dat?

Ajax en PSV spelen de tussenronde, of zoals de UEFA het noemt de play-offs. De Amsterdammers en Eindhovenaren strijden om een plaatste bij de laatste zestien. Feyenoord heeft zich al geplaatst bij die laatste zestien.

Waarom speelt Feyenoord vanavond niet in de Europa League?

De reden dat Feyenoord vanavond niet speelt is omdat de achtste finales in maart worden gespeeld. De Rotterdammers werden eerste in de Europa League-poule en mochten daarom de tussenronde overslaan. De nummers twee van de Europa League-poules (zoals PSV) nemen het in de tussenronde op tegen een tegenstander die derde is geworden in de Champions League-groepsfase (zoals Ajax).

Waarom speelt AZ vanavond niet in de Conference League?

Wat voor Feyenoord geldt, geldt ook voor AZ, maar dan op een lagere trede. AZ kroonde zich groepswinnaar in de Conference League en mocht dus de tussenronde van het derde Europese toernooi overslaan. In die tussenronde nemen de nummers drie van de Europa League-groepen het op tegen de nummers twee van de Conference League-poules. Zo zijn AZ en Feyenoord in ieder geval goed uitgerust voor hun Eredivisie-clash van zaterdagavond.

Goed idee, die tussenronde?

  • Ja
  • Nee, veel te ingewikkeld
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie