Dit elftal aan topspelers ontbreekt op het WK

Foto: Dit elftal aan topspelers ontbreekt op het WK

Het WK is voor de grootste voetballers ter wereld de kans om hun naam in de geschiedenisboeken te schrijven. Bijna alle topspelers verzamelen zich, maar niet iedereen is aanwezig. Van de geblesseerde, niet gekwalificeerde of thuisgelaten spelers kun je een geweldig elftal opstellen. Zou dit team kans maken op de titel?

Gianluigi Donnarumma

Het is toch bijzonder dat Italië voor de tweede keer op rij niet bij het WK is, terwijl ze in 2020 Europees kampioen werden. Gelukkig is doelman Gianluigi Donnarumma nog maar 23 en komt zijn volgende kans op een wereldtoernooi over vier jaar.

Ben Chilwell

Ondanks dat Ben Chilwell pas zeventien interlands speelde, is zijn afwezigheid een groot gemis voor Engeland. Door het gebrek vaan vorm bij Luke Shaw had de speler van Chelsea zomaar de eerste linksback kunnen zijn. Helaas voor Chilwell raakte hij begin deze maand geblesseerd aan zijn hamstring.

David Alaba

Grote spelers kunnen hun land niet in hun eentje naar het WK brengen. Dat zagen we bij Oostenrijk, dat in de kwalificatie verloor van Wales. Daardoor is Real Madrid-verdediger David Alaba, drievoudig Champions League-winnaar, niet te zien in Qatar. Oostenrijk ontbreekt al langer op het wereldtoernooi; in 1998 speelden zij voor het laatst een WK.

Sergio Ramos

De keuze van de Spaanse bondscoach Luis Enrique om Sergio Ramos thuis te laten, kwam hard aan bij de verdediger. Ramos (180 interlands) was de laatste vier WK’s aanwezig en een dragende kracht bij het winnen van de titel in 2010. De 36-jarige verdediger had vorig seizoen last van blessures bij PSG, maar zat dit seizoen beter in zijn vel. Hij maakte onderdeel uit van de Spaanse voorselectie, maar viel op het laatste moment af.

Reece James

Engeland kan ook op de andere backpositie niet beschikken over de eerste keuze. Reece James heeft zich bij Chelsea ontwikkeld tot één van de beste vleugelverdedigers en zou waarschijnlijk starten boven Kieran Trippier en Kyle Walker. Een knieblessure gooit echter roet in het eten.

Thiago

De 47 miljoen fictieve bondscoaches van Spanje hadden Thiago meegenomen naar het WK, maar de enige echte bondscoach liet de middenvelder van Liverpool thuis. De vormcrisis bij Liverpool en de opkomst van concurrenten Pedri en Gavi heeft voor Thiago het gevolg dat hij niet mee mag naar Qatar. In 2018 was hij er wel bij in Rusland.

N’Golo Kanté

Een blessure komt nooit op een goed moment, maar vlak voor het WK is de slechtst mogelijke timing. Het zal N’Golo Kanté veel pijn doen dat hij vanwege fysiek ongemak niet naar Qatar is afgereisd. Hij weet vanuit 2018 immers hoe mooi het is om wereldkampioen te worden.

Paul Pogba

Frankrijk moet nóg een sterspeler missen op het middenveld, want ook Paul Pogba is niet fit voor het WK. Sinds zijn transfer van Manchester United terug naar Juventus heeft de middenvelder nog geen

minuut gespeeld na een knieoperatie. Het gaat vandaag de dag niet over zijn spel, maar over de ruzie met zijn broer en de geruchten dat hij Kylian Mbappé wilde vervloeken via hekserij.

Sadio Mané

De meest recente grote naam die voor het toernooi is afgevallen is Sadio Mané. Voor Nederland was het goed nieuws, omdat hij de sterkste tegenstander in de poule zou zijn. Maar de wereld voelt mee met Senegal, dat al zijn hoop op de aanvaller had gevestigd. De Afrikaanse medicijnmannen hebben nog geprobeerd om Mané op tijd fit te krijgen, maar dit bleef zonder succes.

Erling Haaland

Een speler van het kaliber Erling Haaland kan ook op het WK het verschil maken, maar de aanvaller van Manchester City heeft de pech dat hij in Noorwegen is geboren. Het land eindigde in de kwalificatie achter Nederland en Turkije, waardoor de topscorer van de Premier League zijn kunsten niet op het allerhoogste podium kan laten zien.

Mohamed Salah

Egypte is momenteel één van de sterkste ploegen van Afrika met finaleplekken in de laatste twee Afrika Cups, waarvan één keer succesvol. Toch zijn het andere Afrikaanse landen die het continent op het WK vertegenwoordigen. Egypte verloor in de kwalificatie van Senegal en daarom zal Mohamed Salah ontbreken. De aanvaller kent bij Liverpool ook al niet zijn beste spel en zou vermoeid zijn. De komende periode krijgt hij tijd om te herstellen, maar hij wasj natuurlijk liever aanwezig geweest in Qatar.

opstelling jesper

Reserves:

Keepers: Jasper Cillessen (Nederland), David de Gea, Kepa (beiden Spanje), Jan Oblak (Slovenië).

Verdedigers: Andy Robertson (Schotland), Oleksandr Zinchenko (Oekraïne), Leonardo Bonucci, Leonardo Spinazzola (beiden Italië), Presnel Kimpembe (Frankrijk).

Middenvelders: Georginio Wijnaldum (Nederland), Martin Odegaard (Noorwagen). Jorginho, Marco Verratti (Italië).

Aanvallers: Marco Reus, Timo Werner (beiden Duitsland), Luis Diaz (Colombia), Riyad Mahrez (Algerije), Roberto Firmino en Coutinho (beiden Brazilië), Jesús Corona, Santi Giménez (beiden Mexico), Diogo Jota (Portugal).

Wie mis jij het meest?

  • Haaland
  • Thiago
  • Ramos
  • Mané
  • Iemand anders
471+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:50
2+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
12+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
19+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
103+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
23+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
65+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1367+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1087+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
107+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
792+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1721+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
707+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
635+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
625+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
369+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
106+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
157+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
62+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
239+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
94+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie