Dit bizarre salaris gaat Schmidt bij Benfica verdienen

Foto: Dit bizarre salaris gaat Schmidt bij Benfica verdienen

Roger Schmidt wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van Benfica. De Duitse trainer heeft een principeakkoord bereikt met de Portugese topclub. Bij Benfica volgt Schmidt Nélson Veríssimo op, die halverwege het seizoen Jorge Jesus verving. 

De Portugezen maken in een statement melding van het akkoord tussen beide partijen. Schmidt zou in december al de eerste contacten hebben gehad met Benfica, maar weigerde tot op heden in te gaan over zijn toekomst. Wel gaf de 55-jarige oefenmeester in februari al aan PSV te gaan verlaten. 

PSV stelde Schmidt in de zomer van 2020 aan, waarna de Duitser in zijn tweejarige periode bij PSV een hoop kritiek kreeg te verwerken over onder andere zijn speelwijze en wisselbeleid. Dit seizoen pakte Schmidt ten koste van Ajax zowel de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker. In de competitie moeten de Eindhovenaren nog een achterstand van vier punten zien goed te maken in de resterende competitieduels. Schmidt was eerder al trainer bij clubs als SC Paderborn 07, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan.

UPDATE 28/04 16.20u

De overgang die Roger Schmidt van PSV naar Benfica maakt is woensdag helemaal afgerond. PortugueseSoccer weet dat de Duitse trainer een vorstelijk salaris gaat opstrijken in Lissabon. Bij de deal van het 2-jarige contract zou hij per jaar liefst 1,8 miljoen euro opstrijken. 

Daarnaast meldt de berichtgeving ook dat Schmidt twee assistenten van PSV meeneemt naar de Portugese hoofdstad. Zeer waarschijnlijk zijn dat de Duitse trainers, waar hij al langer mee samenwerkt.

Bizar salaris?

  • Zo, echt wel!
  • Niet overdrijven..
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie