Directeur Sparta laat van zich horen na Fraser-rel

Foto: Directeur Sparta laat van zich horen na Fraser-rel

Gerard Nijkamp besloot deze week als technisch directeur om assistent-trainer Aleksander Rankovic de laan uit te sturen bij Sparta. Vervolgens verklaarde hoofdcoach Henk Fraser zich solidair, nu gaan de Rotterdammers het seizoen afmaken met Maurice Steijn als coach.

In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert Nijkamp voor het eerst op de ophef. “Ik snapte vooraf ook goed dat Henk me niet in de armen zou vliegen bij de mededeling dat we afscheid zouden gaan nemen van Ranko. Maar van een vooropgezet plan is geen sprake.”

RTV Rijnmond claimde al te weten dat het bestuur Rankovic ‘te dominant en te vaak negatief richting zijn eigen spelers’ vond, Nijkamp wil niet melden waarom de Serviër weg moest. “We waren er gistermorgen (zondag, red.) vroeg over uit dat we Ranko uit de groep moesten halen. Dat Henk daarmee ook zou vertrekken, is nooit de intentie geweest.”

Hell of a job voor Steijn

Sparta staat momenteel laatste in de Eredivisie, er wachten nog duels met AZ, FC Groningen, PEC Zwolle en Heracles. Met Steijn als coach. “Na de mededeling van Henk Fraser dat hij vertrekt hebben we uiteraard ook contact gehad met Maurice Steijn. Uit die gesprekken, die wij zondagavond en vandaag hebben gehad, bleek dat hij de verantwoordelijkheid wil nemen en bereid is om er met de spelers en staf er alles aan te doen om Sparta in de Eredivisie te houden. Als club zijn we blij dat hij bereid is om niet per 1 juli te starten, maar ons nu al wil helpen. Het is tekenend voor het karakter dat hij niet voor de veilige weg kiest en nu ook deze doelstelling wil realiseren”, aldus Nijkamp tot slot.

TIP: Stunt Sparta thuis tegen AZ? Pak 4.15 keer je inzet! En pak de bonus van €250 bij Circus! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Sparta is beter af zonder Fraser en Rankovic

  • Eens
  • Oneens
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie