‘Deze spelers helpen Ajax uit de crisis’

Foto: ‘Deze spelers helpen Ajax uit de crisis’

Ajax is alleen qua naam de grote favoriet tegen Feyenoord. De Amsterdammers zitten al weken in een negatieve spiraal en konden ook de afgelopen wedstrijden niet winnen. Volgens Hedwiges Maduro kunnen verschillende spelers daar verandering in brengen, maar heeft Ajax óók buiten de spelersgroep de nodige stappen te maken.

Maduro verwacht niet dat Ajax de bovenliggende partij zal zijn. De voormalig verdedigende middenvelder vertelde zijn verwachtingen over het spel bij Ajax Life. “Ik denk dat Ajax veel op zoek gaat naar Francisco Conceição, de eerste vijf minuten. Dat ze hem proberen te gebruiken met z’n snelheid. Het is zaak om die eerste druk van Feyenoord te ontwijken en gooi die bal dus maar in de hoek waar Conceição loopt.”

Volgens Maduro doet Schreuder er goed aan om ook op de andere flank een snelheidskanon op te stellen. “Wellicht Steven Bergwijn aan de andere kant. De backs zijn vaak weg en dan kom je automatisch iets meer in de omschakeling en daar kun je Feyenoord wel pijn mee doen.”

Ajax en De Klassieker

Dat het bij Ajax niet alleen in de spelersgroep en bij de trainer rommelt, is het ook op bestuurlijk vlak onrustig. “‘Ik weet natuurlijk niet wat er allemaal intern gebeurt, maar je hoort genoeg. Het is duidelijk dat er geen eenheid is. Niet zo lang geleden wist iedereen wat zijn of haar taak was.”

Dat is de afgelopen seizoenen wel anders geweest, herinnert Maduro. “Er was onder Frank de Boer en Erik ten Hag geen onduidelijkheid. Zij zorgden voor rust. Iedereen wist wat-ie moest doen en wat de taken waren. Het duo Ten Hag en Marc Overmars zorgde ook voor duidelijkheid. De verantwoordelijkheden waren helder en nu is dat niet zo.”

Volgens Maduro zorgt dat voor veel onnodige afleiding en veel verschillende verhalen. “Daardoor krijg je veel stromingen met afwijkende meningen. Bekijk alle interviews van de laatste weken maar. Het zorgt alleen maar voor onrust en speculaties. Het gaat vaak niet eens over het voetbal zelf.”

Volgens de voormalig international ligt het aan een combinatie van de bovenstaande factoren dat Ajax in de penarie zit. “‘Er zijn ook echt heel veel nieuwe spelers gekomen, maar er is bij de start van het nieuwe seizoen te weinig gedaan aan verwachtingsmanagement. Het had aan de voorkant handig geweest om je doelstellingen duidelijk te maken richting media en supporter.”

Ajax wint met 1-2 van Feyenoord

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Maduro gelijk?

  • Ja
  • Nee
737+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
0+
Feyenoord verslaat NEC na penalty’s tijdens knotsgek bekerduel
23:18
61+
United morst punten ondanks comeback tegen laagvlieger
22:54
54+
Feyenoord dwingt in krankzinnige slotfase verlenging af tegen tien NEC’ers
22:27
39+
Real Madrid naar WK-finale ondanks misser Modric
22:03
0+
Feyenoord-kijkers zijn klaar met ‘slapzak’: “Oprotten!”
21:45
136+
NEC verrast in De Kuip: 0-2 in de rust!
21:25
135+
Martínez wint analytici voor zich: “Momenteel beste verdediger in Premier League”
21:05
460+
‘Branthwaite maakt absolute schoktransfer’
20:41
0+
Bekerhouder PSV legt Emmen over de knie
20:19
30+
Roma toonde interesse in Ziyech: “Was een van onze targets”
20:01
264+
Nieuwe titelfavoriet in Eredivisie | Afl. 23 podcast Twee Viertje met Aad
19:59
119+
Opstellingen Feyenoord – NEC: Slot maakt verrassende keuzes
19:35
0+
PSV-fans blij met winterdeal: “Een verademing!”
19:13
51+
Verdediger Branthwaite grote man bij PSV met twee goals
18:21
1251+
‘200 miljoen voor Ajax-dubbeldeal’
18:10
109+
Dit zijn de opstellingen van PSV en FC Emmen
17:50
1861+
‘Pavlidis op weg naar AZ-uitgang’
17:42
24+
KNVB dringt bij Tweede Kamer aan op sportbudget: ‘Iedereen moet kunnen sporten’
17:30
113+
België neemt afscheid van ‘enorm gewaardeerde’ Henry
17:14
101+
Ajax-opponent Danilho Doekhi in de race voor prestigieuze onderscheiding
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie