‘Dest kan kiezen uit meerdere clubs’

Foto: ‘Dest kan kiezen uit meerdere clubs’

Sergiño Dest kan na een lastige periode komende zomer elders een nieuwe start maken. De oud-Ajacied, die momenteel gehuurd wordt door AC Milan van FC Barcelona, geniet de nodige belangstelling.

Ongelukkig periode Dest bij Milan en Barça

In Milaan is Dest uit de gratie geraakt. Tijdens zijn speelminuten wist de Amerikaanse vleugelverdediger niet bepaald te overtuigen. Dat hij van de ene kwetsuur in de andere liep, hielp vervolgens ook niet mee. Dest geniet weinig vertrouwen van de technische leiding, die besloot hem niet in te schrijven voor het restant van de Champions League. Hij zal snakken naar het eind van het seizoen, als beide partijen van elkaar verlost zijn. De optie tot koop in het huurcontract zal niet gelicht worden.

Veel interesse

Dan keert hij in eerste instantie terug naar Barça, maar ook daar is er geen toekomst voor Dest. Hij kan op zoek naar een nieuwe club, dat bereid nog een transfersom moet betalen aan de Catalanen. Het Spaanse Sport meldt dat er genoeg interesse is voor de in Nederland geboren verdediger. Naar verluidt hebben meerdere clubs uit LaLiga Dest op de radar, verder worden Union Berlin, West Ham United en Crystal Palace genoemd.

Het is onbekend hoeveel Barça hoopt te ontvangen voor Dest. Volgens Transfermarkt is hij nog zo’n twaalf miljoen euro waard, op zijn piek was dat dertig miljoen halverwege 2021. In Camp Nou beschikt Dest nog over een contract tot medio 2025.

Stunt Milan bij Napoli?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je het snel weer goed komen met Dest?

  • Ja, heeft genoeg kwaliteit
  • Kan wel eens lastig worden…
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie