EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Deschamps slaat terug: “Kijk dan iets anders”

Foto: Deschamps slaat terug: “Kijk dan iets anders”

Weinig landen kunnen zo’n sterke selectie samenstellen als Frankrijk, maar toch is het veldspel op het EK opnieuw een doorn in het oog voor veel voetbalfans. Toch weigert bondscoach Didier Deschamps concessies te doen aan zijn speelwijze.

Bondscoach Frankrijk richt zich tot EK-critici

Frankrijk had deze zomer twee eigen doelpunten, een strafschop en een strafschoppenreeks nodig om de laatste vier te bereiken. Het spel valt tegen, maar verklaarde Deschamps maandag: “Als je het saai vindt, kijk dan iets anders! Je hoeft niet te kijken! Het is een speciaal EK, waar ieder land het moeilijk heeft. Het aantal goals is lager dan wat het misschien voorheen is geweest.”

De Franse bondscoach is het resultaat niet leidend en niet de complimenten. De kritiek schuift hij dan ook graag terzijde. “Wij hebben de mogelijkheid om emoties los te maken, om de Fransen blij te maken met de resultaten die we boeken, in een ingewikkelde tijd in Frankrijk (verkiezingen, red.). Dus mij maakt het niet zoveel uit.”

Verbazing over vorm Griezmann

Kylian Mbappé en Antoine Griezmann maken dit EK nog weinig indruk. Teamgenoot Adrien Rabiot zegt dat iedereen ‘verbaasd’ was over het spel van laatstgenoemde. “We kennen zijn kwaliteiten en op het WK was hij zonder twijfel een van de beste spelers. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, misschien is hij minder fit. We verwachten veel meer van hem, want hij kan veel meer. Maar we kunnen ook winnen zonder Antoine, we hebben een topteam.”

Eens met Deschamps?

  • Ja, het gaat om resultaat
  • Nee, je speelt voor de fans
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie