EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Derksen verbaast met Oranje-prognose: ‘Sluit het plots niet meer uit’

Foto: Derksen verbaast met Oranje-prognose: ‘Sluit het plots niet meer uit’

Johan Derksen is tot dusver altijd erg pessimistisch geweest over de kansen van het Nederlands elftal op het EK 2024, maar na de eclatante 3-0 zege op Roemenië is zélfs De Snor een stuk positiever geworden.

Johan Derksen ‘sluit EK-titel Oranje plotseling niet meer uit’

Wilfred Genee opende de dinsdaguitzending van Vandaag Inside Oranje met de vraag ‘of Nederland dan toch Europees kampioen gaat worden?’ “Ik sluit het plotseling niet meer uit, want dit is een uitstekende uitslag”, zegt Derksen, ook refererend aan de zege van Turkije op Oostenrijk. “Ik vind Oostenrijk een veel beter elftal dan Turkije. Wie er ook wint bij Zwitserland tegen Engeland, die kunnen we allebei hebben. We wandelen zomaar door.”

Derksen ziet spits Memphis Depay wel als een zorgenkindje. “Hij laat zich nooit in de diepte spelen. Hij is een aanspeelpunt, maar niet om te kaatsen. Hij staat altijd te draaien en trucjes te maken. Hij houdt iedere aanval op en uit zijn spelhervattingen is geen enkel gevaarlijk moment ontstaan. Spelers als Gakpo en Malen hebben wel diepte in hun spel en dan ziet het er ineens heel anders uit. Als je nu die lange Weghorst opstelt, heb je er meer aan dan Memphis in zijn huidige vorm.”

René van der Gijp was enthousiast over wat hij zag van Oranje. “Ze speelden tegen een elftal dat niet zo goed is, maar die kan je wel zelf beter maken. Door de manier van spelen, hebben ze de Roemenen nog slechter gemaakt. Het enige nadeel is dat het niet eerder 2-0 of 3-0 werd, want nu hebben ze best veel gegeven en dat was niet nodig.”

Geloof jij in een EK-titel?

  • Ja
  • Nee
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie