Derksen hekelt ‘onprofessionele’ Koeman: “Dit kan je niet maken”

Foto: Derksen hekelt ‘onprofessionele’ Koeman: “Dit kan je niet maken”

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Ronald Koeman. De bondscoach was vrijdag niet aanwezig bij de persconferentie in Duitsland en wordt door de analist flink op de vingers getikt.

Johan Derksen vindt dat Koeman bij persconferentie had moeten zijn

Valentijn Driessen clashte om die reden al met perschef Bas Ticheler. Laatstgenoemde zei toen: “Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach. Het is niet aan mij om nu te verantwoorden waarom Koeman er niet bij is. Ik zou zeggen: kies ervoor om de vragen aan een van de spelers te stellen. Over dit soort dingen wil ik op een ander moment graag met iedereen van gedachten wisselen, maar ik vind het niet helemaal gepast om dat nu hier te doen.”

René van der Gijp is het eens met de kritiek van Driessen. “Hij had er vandaag (vrijdag, red.) zeker moeten zitten. Na zo’n deceptie moet hij er zitten. Het leuke van voetbal is ook wel weer dat er weer een volgende wedstrijd komt. We moeten dit ook gewoon nu afsluiten.”

Derksen vult aan: “Ik vind überhaupt: dit land leeft zo mee met het Nederlands elftal. Dat is met geen land vergelijkbaar. Ik vind wel dat ze een morele verplichting hebben om naar het land toe hun PR te bedrijven. En dan niet dat een bondscoach, die overal verantwoordelijk voor is, er nu niet zit. Want als hij dadelijk met de cup naar huis gaat, nou dan wil hij wel uitgebreid geïnterviewd worden. Ik vind het heel zwak en onprofessioneel dat de bondscoach nu niet zegt: jongens, ik ben verantwoordelijk laat ze maar komen, ik zit er.”

“Dat kun je niet maken met dagbladen die iedere dag een stuk moeten aanleveren. Dan vraag je om onzinstukken.” Wierd Duk sluit zich daar bij aan: “Het is heel slecht voor zijn eigen PR.”

Koeman had bij de persco moeten zijn

  • Eens
  • Oneens
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie