Derksen: “Eerder hij dan Simons”

Foto: Derksen: “Eerder hij dan Simons”

Johan Derksen loopt niet mee in de grote Xavi Simons-polonaise. De tv-persoonlijkheid vertelde tijdens Oranjewinter wat hij vindt van de aanvallende middenvelder van PSV en Oranje. Volgens De Snor is er een andere speler bij Oranje meer geschikt voor speelminuten.

De mannen aan tafel zijn het niet vaak eens, maar over het discussiepunt ‘moet het beter met Oranje?’ is het antwoord eensgezind ‘ja’. Hoe dat kan gebeuren, daar zijn de meningen natuurlijk wél over verdeeld. Presentator Wilfred Genee opperde een basisplaats voor Xavi Simons, maar dat viel niet in heel goede aarde.

Johan Derksen

Derksen haakte meteen in op het standpunt: “Nee, dat kan niet. Die loopt stage en moet leren. Die is meegenomen om ervaring op te doen. Die jongen met die grote mond van Brugge (Noa Lang, red.) vind ik dan nog beter.”

Volgens René van der Gijp heeft Oranje helemaal niet de gelegenheid om bepaalde krachten rust te geven. “Want ze moeten nu nog gewoon een keer goed gaan voetballen. Als je goed had gespeeld in de eerste twee wedstrijden, dan had je kunnen zeggen: ‘we geven er een stuk of vier rust’. Maar nu moet je proberen om eerst weer goed te gaan voetballen.”

Volgens Derksen kan Lang daar het beste bij helpen. Juist omdat hij altijd dwars ligt. “Het is een jongen die altijd boos is en tegendraads, maar in balbezit en in één-tegen-één gebeurt er altijd wel wat met die jongen. Ik kan me best voorstellen dat als een wedstrijd op slot zit, je hem erin zet. Dan zou ik hem er eerder inzetten dan Simons.”

Voor wie zou jij gaan?

  • Xavi Simons
  • Noa Lang
1222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie