Dennis de Nooijer: “Wissel De Mos beneden alle peil”

Soccernews

Dennis de Nooijer, de Zeeuwse ex-voetballer, had hevige kritiek op Vitesse-trainer Aad de Mos. De voormalige aanvaller vond de wissel van de Vitesse-verdediger Haim Megrelishvili van weinig klasse getuigen. De Israëliër werd door zijn oefenmeester al na zes minuten uit de wedstrijd gehaald, omdat hij Romano Denneboom, één van de aanvallers van tegenstander FC Twente, naar binnen liet snijden en vervolgens het schot van de Nederlander niet blokte.

In zijn column kon De Nooijer zijn verontwaardiging kwijt voor de actie van de Arnhemse coach. De oud spits verwoordde het als volgt: “Ik vond de actie van Aad de Mos bij FC Twente-Vitesse beneden alle peil. Nou, ik heb de beelden nog een keer teruggezien en ik moet zeggen dat het niet zozeer een fout van die linksback was. Hij dekte de buitenkant af, zodat Denneboom niet buitenom kon. Ja, en als Denneboom dan naar binnen gaat dribbelen, moet hij vervolgens door de voorstopper of de laatste man worden opgepakt. Als zij gewoon waren uitgestapt, hadden ze de bal kunnen blokken en was die vroege goal niet gevallen.”

Vervolgens keek de oud-speler van Sparta Rotterdam, NEC Nijmegen, SC Heerenveen en FC Dordrecht terug op de acties van de coach van de Gelderse ploeg: “En dan die pose van Aad de Mos. Hij bleef na die ingreep voor zich uitkijken. Hij wilde even laten zien wie de baas was, op een heel vervelende manier. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Belachelijk gewoon. De commentator op tv riep meteen vol bewondering dat het een keiharde actie van de trainer was. Wat een onzin. Dit had niets met keihard te maken. Dit is iemand voor schut zetten. Dit heeft ook niks met profvoetbal te maken. Dit is te gek voor woorden, ergerlijk.”

Tot slot belichtte de sporter, die 376 wedstrijden speelde in het betaalde voetbal en 93 maal scoorde, de verrichtingen van de vervanger van de linksback: “En wat heeft dat nou voor nut zo’n wissel? Wat bereik je daar nu mee? Als je in de eerste minuten iedereen moet gaan wisselen die een foute bal geeft, nou dan kun je wel aan de gang blijven. Je hebt ook trainers die iemand er drie minuten voor rust nog even uithalen. Daar bereik je ook niks mee. Dat is ook alleen maar bedoeld om mensen te vernederen. Ik moet zeggen dat die vervanger van Megrelishvili het in elk geval niet beter deed. Die jongen moest er met rood af, na twee domme gele kaarten. Die laatste overtreding was trouwens goed voor direct rood geweest. Dat was een schandalige overtreding. Ik hoorde De Mos na afloop zeggen dat hij het Megrelishvili op de training al honderd keer had uitgelegd en dat op een gegeven moment de maat vol is. Nou, dan had De Mos die jongen dus niet moeten opstellen. Als-ie op de training steeds fouten maakt, moet je hem niet voor de leeuwen gooien. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat De Mos het op de training allemaal niet zo goed heeft uitgelegd.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
35+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
46+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
245+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
206+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
76+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
724+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
337+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
740+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie