Debuterende Kluivert kan nederlaag Valencia niet voorkomen

Justin Kluivert is zijn periode bij Valencia in mineur begonnen. De Nederlandse aanvaller debuteerde op bezoek bij Rayo Vallecano en kon een nederlaag niet voorkomen.

Op Deadline Day verzekerde Valencia zich van de diensten van Kluivert. De buitenspeler werd gehuurd van AS Roma, met een optie tot koop. Voor het LaLiga-duel bij Rayo Vallecano zat de Amsterdammer voor het eerst bij de selectie. In Madrid begon de tweevoudig Oranje-international op de bank.

Hij zag zijn ploeggenoten slecht beginnen aan de wedstrijd. Al na vijf minuten stond de 1-0 op het scoreboard door middenvelder Isi Palazón. Een aantal minuten na rust werd de marge verdubbeld. Valencia-speler Nico González werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Halverwege het tweede bedrijf mocht Kluivert als invaller proberen de schade te repareren.

2-1 eindstand

Hij slaagde daar niet in. In de blessuretijd maakte Mouctar Diakhaby nog wel de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat om nog voor een resultaat te gaan. Zo heeft Valencia na vijf speelrondes al drie nederlagen te pakken. Vallecano wipt over Los Che heen in de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 (5′) I.Palazón, 2-0 (52′) N.González (e.d.), 2-1 (90+3′) M.Diakhaby

TIP: 2.30 als Valencia Celta de Vigo wel weet te verslaan!