De Telegraaf: ”Messteek’ Berghuis én Maduro luidde Ajax-ontslag Steijn in’

Foto: De Telegraaf: ”Messteek’ Berghuis én Maduro luidde Ajax-ontslag Steijn in’

Maurice Steijn wilde maandag in principe gewoon verder als trainer van Ajax. Daarbij wel aangetekend dat de oefenmeester verder wilde zonder assistent-trainer Hedwiges Maduro en middenvelder Steven Berghuis. De veelgeplaagde Steijn was van mening dat het tweetal hem een mes in de rug heeft gestoken. Met dat nieuws komt De Telegraaf dinsdagochtend naar buiten. Ajax wilde echter niet aan die eis voldoen, waardoor vervolgens in goed overleg werd besloten om het tot 2026 lopende contract van Steijn te ontbinden.

Steijn wilde langer aanblijven bij Ajax

In eerste instantie leek het er niet op dat Steijn zijn ontslag zou krijgen na de 4-3 nederlaag bij FC Utrecht schrijft de ochtendkrant. ‘In een telefonisch onderhoud met Jan van Halst’ hoorde de oefenmeester dat rvc-adviseur Louis van Gaal Steijn in ieder geval wilde laten zitten tot de volgende interlandperiode. “Een boodschap die de interim-directeur tijdens een kop koffie met de trainer op maandagochtend herhaalde”.

Steijn was volgens de krant al langer aan het twijfelen en voelde zich steeds verder alleen toen de resultaten maar slecht bleven. Dat gevoeld van eenzaamheid kwam tot een hoogtepunt toen ‘een aantal’ mensen uit de 25-koppige staf van Ajax zich bij technisch manager Klaas-Jan Huntelaar kwam beklagen over het functioneren van Steijn.

Vertrouwensbreuk tussen Steijn en Huntelaar

Huntelaar koppelde dat vervolgens terug naar de assistent-trainers van Steijn, waaronder Maduro, die ook zijn onvrede uitte over de oefenmeester. Huntelaar maakte dat vervolgens duidelijk aan de directie, waardoor er volgens de krant ‘een definitieve vertrouwensbreuk’ ontstond tussen Steijn en Maduro. Steijn verdacht Maduro ook al langer van van het voortdurend lekken vanuit de kleed- en trainerskamer naar zijn oude werkgever ESPN.

“Vorige week maandag kwamen de ’hoofdrolspelers’ in Steijns staf in het geheim bijeen in Huis ter Duin in Noordwijk. In een ultieme poging het tij te keren. Volgens betrokkenen was tijdens de tweedaagse sessie een van de belangrijkste conclusies van de veertien stafleden dat Berghuis een stoorzender was, die zo snel mogelijk uit de selectie diende te worden gezet”, aldus de ochtendkrant.

Steijn klaar met Berghuis

Steijn nam Berghuis nog wel mee naar Utrecht, maar na het echec in De Galgenwaard zou Steijn ook ‘klaar’ zijn met de middenvelder, die niet vooruit te branden leek tijdens zijn invalbeurt. “Devyne Rensch en Josip Sutalo hadden daarentegen ten overstaan van de hele selectie de wind van voren gekregen, omdat zij makkelijk afhaakten bij Ajax, maar wel interlands speelden.” Na de 4-3 nederlaag wist Steijn echter dat zijn dagen geteld zouden zijn, ook al omdat Van Gaal, toekomstig algemeen directeur Alex Kroes en interim directeur Jan Van Halst niet mee wilden gaan in de eis om Maduro en Berghuis te lozen.

Had Ajax beter Maduro en Berghuis kunnen lozen?

  • Ja, dat was beter geweest
  • Nee, goed dat Steijn is ontslagen
2120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:28
2+
Boscagli waarschuwt PSV voor ‘twee gezichten’
14:17
12+
“Van Dijk is de beste verdediger ter wereld”
14:00
140+
Feyenoord-directeur ontsloeg Ajax-trainer Van ’t Schip in Mexico
13:54
19+
Vertonghen bang: “Dan gaan we eindigen zoals in Nederland”
13:36
33+
‘Barcelona wil speler van 80 miljoen euro contracteren’
13:11
57+
Onana gefileerd: “Grootste teleurstelling”
12:52
180+
Slot ziet groot pijnpunt bij Feyenoord
12:39
38+
Clubs zijn klaar met rellen: geen uitsupporters meer bij derby
12:38
0+
Schok door België: international neergeschoten
12:15
92+
‘Oranje-international moet Ten Hag helpen’
12:00
103+
Ten Hag bereikt in Manchester nieuw dieptepunt
11:45
50+
‘Juventus aast op prijzige Oranje-international’
11:30
114+
Ten Hag kreeg negatief United-advies: “Iedereen zei tegen mij…”
11:15
406+
Slot doet boekje open over winterse transferplannen Feyenoord
10:59
136+
Feyenoord-publiek verwend: “Je mag fluiten, maar…”
10:44
221+
Bergkamp spreekt zich uit over Ajax-sollicitatie
10:29
142+
Driessen kraakt voormalig Ajax-topman: “In zes maanden…”
10:14
169+
‘Anderlecht klopt aan voor Ajax-talent’
10:00
87+
Hoe Cruijff en Van ’t Schip Mexico op z’n kop zetten met de Hollandse School
09:55
24+
Loting Copa América: topfavorieten loten gunstig
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie