De opstellingen van FC Utrecht en RKC Waalwijk

Foto: De opstellingen van FC Utrecht en RKC Waalwijk

De laatste Eredivisie-wedstrijd van het zaterdagavondprogramma wordt gespeeld door FC Utrecht en RKC Waalwijk en vindt plaats in de Galgenwaard. Hebben deze ploegen nog iets om voor te spelen? Jazeker! De Domstedelingen lijken zeker van een plekje in de play-offs, maar ook de gasten doen daar nog om mee. Zij strijden met sc Heerenveen om het laatste ticket.

FC Utrecht tegen RKC Waalwijk in de Galgenwaard

Bij FC Utrecht is men al bezig met de toekomst: Mats Seuntjes werd al vastgelegd… en die speelt nu nog bij… RKC! Oefenmeester Michael Silberbauer liet weten: “Wij zijn altijd op zoek naar goede spelers en Mats is zo’n speler. Het lijkt me logisch dat we nu al met de toekomst bezig zijn, aangezien in de zomer een aantal van onze beste spelers zal vertrekken. Daar moeten we op voorbereid zijn. En dat zijn we.”

Soms doet men alsof de Domstedelingen in een neerwaartse spiraal zijn beland, maar de Deen is het daar niet mee eens… “Na die voor ons teleurstellende bekerwedstrijd tegen Spakenburg is het beeld ontstaan dat we sindsdien minder voetballen dan in de weken ervoor. En ja, als je afgaat op emotie kan ik dat ook begrijpen. Het ís zeker niet altijd goed geweest. Feit is ook dat statistieken – zaken als balbezit, kansen creëren – uitwijzen dat we voetballend juist beter zijn gaan presteren. Ik probeer vooral dáár naar te kijken, naar de ratio. Nogmaals: het kan en moet altijd beter, maar we boeken wel degelijk progressie.”

Klein mirakel in Waalwijk

Wat RKC dit seizoen presteert is knap en Voetbal International schreef: “Trainer Joseph Oosting verricht een klein mirakel in Waalwijk, met een selectie vol underdogs en herkansers. Zijn beloning is na dit seizoen een overstap naar FC Twente en tot die tijd heeft RKC plaatsing voor het seizoenstoetje volledig in eigen hand.”

FC Utrecht
RKC Waalwijk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 mei 2023 20:58.

Wat denk jij?

  • Utrecht wint
  • RKC wint
  • Dit wordt gelijk
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie