De Mos fileert PSV-dissonant: ‘Het is geen speeltuin bij PSV’

Foto: De Mos fileert PSV-dissonant: ‘Het is geen speeltuin bij PSV’

PSV leed zondagmiddag een gevoelige 4-2 nederlaag tegen FC Groningen. Hoewel de Eindhovenaren in de eerste helft veel beter waren dan de Groningers, stond het bij rust toch 3-1. Een enorme ketser van Armando Obispo leidde een zevental desastreuze minuten in voor PSV waarin het drie treffers om de oren kreeg. Aad de Mos is dan ook helemaal klaar met het jeugdexponent van PSV.

Tegenover het Eindhovens Dagblad kent de Mos geen genade voor Obispo. “Het is elke keer hetzelfde liedje. Iedereen weet dat ik groot fan ben van Obispo, maar hij heeft van verschillende coaches de kans gekregen. Voor mij is het einde oefening voor hem. Als je zo uitverdedigd en zo slecht in de concentratie zit.”

Van Nistelrooy moet ingrijpen

De Mos vond het optreden van Obispo ronduit dramatisch. “Het is geen speeltuin bij PSV, het is topsportklimaat. Dit kan niet langer.” Volgens de oud-trainer van PSV had Ruud van Nistelrooy direct moeten ingrijpen en Obispo moeten wisselen. Tevens oppert De Mos dat de oefenmeester niet meer om twee spelers heen kan. “PSV kan niet zonder Érick Gutiérrez en Lange Gerrit (Jarrad Branthwaite, red.). Philipp Max is afgeschreven sinds de terugkeer van Mauro Júnior.” Voor de voetbalanalist is het dan ook duidelijk wie de achterhoede moeten vormen bij de Eindhovenaren tegen NEC. “Benítez, Mwene, Branthwaite, Ramalho, Mauro. Het is zonde, dat je met dit middenveld en deze aanval de deksel op de neus krijgt.”

Moet Van Nistelrooy Obispo passeren in de volgende wedstrijd?

  • Ja, die speelt ondermaats
  • Nee, dit was gewoon een wat mindere wedstrijd van hem
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie