De Ligt wijst op verschil tussen Ajax en buitenlandse topcompetities

Foto: De Ligt wijst op verschil tussen Ajax en buitenlandse topcompetities

Matthijs de Ligt ziet een duidelijk verschil tussen de Eredivisie en de buitenlandse topcompetities. De Oranje-international wijst daarbij op de Champions League, waar hij ook met Ajax in actief was. De Ligt ondervindt dit verschil dan ook wekelijks bij Bayern München, waar hij elke week vol aan de bak moet.

Ajax-toppers in het buitenland

De Ligt beleefde bij Ajax een fantastisch Champions League-jaar en verdiende vervolgens een toptransfer naar Juventus. Inmiddels is De Oude Dame verruilt voor der Rekordmeister, maar of De Ligt nu echt geslaagd is in het buitenland wil de verdediger niet bevestigen in gesprek met Voetbal International. “Geslaagd vind ik sowieso al een heel moeilijk en rekbaar begrip. Wat is geslaagd? Andre Onana is nu basiskeeper bij Inter, finalist in de Champions League, Frenkie de Jong kampioen met Barcelona, Hakim Ziyech won de Champions League met Chelsea, Noussair Mazraoui speelt de laatste tijd veel en goed. Om er maar een paar te noemen.”

Dat het destijds bij Ajax zo goed liep was volgens De Ligt vooral aan Erik ten Hag te danken. “De kracht van dat Ajax was dat alles klopte en daardoor al onze kwaliteiten aan het oppervlak kwamen. Dat heeft Erik ten Hag bij Ajax neergezet. Een bepaalde structuur en een systeem waardoor wij allemaal konden excelleren.”

Verschil tussen Eredivisie en topcompetities

De Ligt merkt sinds zijn overgang naar het buitenland dat er wel een groot verschil is tussen de topcompetities en de Eredivisie. “In de competitie (Eredivisie, red.) kon je nog weleens gas terugnemen en toch heersen en dominant winnen. In de topcompetities is elke wedstrijd een soort Champions League-duel. Er wordt dus meer van je gevraagd, mentaal en fysiek.”

Voor de verdediger was dat in het begin zeker ook de moeilijkste factor. “Bij Ajax heb je bovendien een basisploeg, met een paar jongens die er kort achter zitten, maar bij de grotere clubs in Europa zijn er gewoon 25 spelers die zo goed zijn dat ze basisspeler kunnen zijn. Dan komt het er ook gewoon op aan dat je zo sterk moet zijn dat je het zelf afdwingt. Dat is vooral een mentale strijd.”

Scoort De Ligt tegen Koln?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort De Ligt tot de beste verdedigers ter wereld?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
657+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie