De Ligt erkent: ‘Misschien is hij meer geschikt voor deze rol’

Foto: De Ligt erkent: ‘Misschien is hij meer geschikt voor deze rol’

Matthijs de Ligt mocht gisteren starten voor het Nederlands elftal, tegen Senegal (0-2). De mandekker van Bayern München maakte een erg onrustige indruk en was zelf na afloop ook kritisch.

“Ik had het niet verwacht”, zegt De Ligt over zijn basisplaats, in gesprek met Voetbal International. “Maar ik heb het goed gedaan bij Bayern en ik speel daar op een hoog niveau. Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet. Misschien is iemand als Timber ook wel meer geschikt voor de rol die Van Gaal wil.”

“Ik ben geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Helemaal omdat ik bij Bayern aan de linkerkant speel, is dit even wennen en compleet anders voor me. Helemaal tegen een vleugelspeler is het lastig. Al met al hebben we gewonnen, dat is het belangrijkste. We wisten dat het tegen de kampioen van Afrika niet gemakkelijk is. Dat zag je ook de eerste helft. Het ging er hard aan toe. Zij zijn fysiek ook enorm sterk, daar hadden we in het begin wel moeite mee.”

Stroef Oranje

Met name voor rust liep het stroef bij Oranje. “We hadden wel mogelijkheden om te scoren, maar dan gaat Frenkie weer dribbelen. Dat schiet ook niet op”, lacht De Ligt. “In de tweede helft had ik niet meer verwacht dat er nog een goal zou vallen, al hoop je er wel op.”

Tot slot de vraag of De Ligt vrijdag tegen Ecuador weer in de basis zal staan? “Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. Timber, De Vrij, ze hebben het eerder allemaal fantastisch gedaan.”

Minstens 2 goals bij Oranje – Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij De Ligt vrijdag weer opstellen?

  • Ja
  • Nee
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie