De Jong ziet oorzaak blamage: ‘Dat kan niet’

Foto: De Jong ziet oorzaak blamage: ‘Dat kan niet’

Ook invaller Luuk de Jong kon niet voorkomen dat PSV vandaag verloor van FC Groningen: 4-2. De spits was meerdere keren dichtbij (hij kopte onder meer nog op de lat) en baalde na afloop dus ook als een stekker.

‘”Dit was een heel rare wedstrijd. De eerste helft is er niets aan de hand, tot we die tegengoal krijgen door een eigen fout. Dan ben je het even helemaal kwijt en kom je 3-0 achter”, zegt De Jong op ESPN. “Je kan een tegengoal krijgen, maar daarna moet je er gewoon weer staan met elkaar. Dat we die tweede en derde zo snel om onze oren krijgen, dat kan gewoon niet gebeuren. Dan weet je dat deze wedstrijd al bijna verloren is.”

“Waar dat aan ligt, is heel moeilijk te zeggen. Zij krijgen na die 1-0 ineens een boost en hoop. Dat zag je. Dan vliegen ze erin bij die corner en zit alles even helemaal mee bij hen, dat is iets wat je de tegenstander eigenlijk niet moet geven, dat kleine beetje hoop. Daar moet je uit zien te komen. Dan moet je misschien een keer iemand onderuit halen of een bal een keer wegschieten, nu bleven we daarin hangen en sta je ineens 3-0 achter. Dan wordt het een heel moeilijke middag.”

Kansenregen

Na rust kreeg PSV kans na kans, maar beloonde zichzelf niet. “We maakten net voor rust nog de 3-1. Dan ben je natuurlijk wel boos op elkaar in de kleedkamer, maar probeer je het met elkaar nog wel om te draaien. Dan maak je de 3-2 en krijg nog heel wat kansen, maar hij wilde er gewoon niet in vandaag. Soms heb je van die dagen, maar dat mag gewoon niet gebeuren”, aldus De Jong tot slot.

PSV verdiende eigenlijk de zege

  • Eens
  • Oneens
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie