De Jong over titelkansen PSV

Foto: De Jong over titelkansen PSV

Luuk de Jong speelde de afgelopen jaren in de Spaanse competitie. Ondanks dat hij de clubkleuren van Sevilla en FC Barcelona verdedigde, volgde de aanvaller PSV nog altijd op de voet. In gesprek met De Telegraaf gaat de spits in op de ontwikkeling van de Eindhovense club sinds zijn vertrek én terugkeer.

De Jong bleef PSV ook na zijn transfer naar Sevilla volgen. “Het was in het eerste jaar na mijn vertrek een moeilijke fase met Mark van Bommel. Onder Roger Schmidt heeft PSV het op zich wel redelijk gedaan, maar de afgelopen jaren was Ajax gewoon heel sterk en was het lastig om met hen te concurreren. Het gat was gewoon te groot.”

Dit seizoen liggen de verhoudingen dichter bij elkaar dan ooit. “PSV heeft er werk van gemaakt om te proberen dat gat met Ajax te verkleinen. Het is mooi dat we nu deze topper hebben gewonnen en bovenaan staan, maar over een heel seizoen gaat het erom zo min mogelijk terugvallen te hebben. Dat heeft Ajax de afgelopen jaren heel goed gedaan.”

De Jong weet wat er nodig is om met PSV landskampioen te worden. Rijk rekent de spits zich daarom nog niet. “Die stabiliteit is het belangrijkst. Je kunt wel een tik uitdelen in een topwedstrijd, maar je wordt kampioen door stabiel te presteren in de kleinere wedstrijden. Dat moeten we nu ook laten zien.”

Dat is in eerste instantie een opdracht voor PSV zelf. Die uitschieters naar beneden, zoals tegen FC Twente, SC Cambuur en FC Groningen moeten eruit. Als dat lukt, dan kunnen we een heel sterke ploeg zijn.”

Maakt Luuk de Jong de 1-0 tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV wordt landskampioen

  • Denk het wel
  • Denk het niet
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie