De Jong begrijpt ‘WK-rol’ en wil iets moois neerzetten met PSV

Foto: De Jong begrijpt ‘WK-rol’ en wil iets moois neerzetten met PSV

PSV-aanvoerder Luuk de Jong moest na zijn opgelopen blessure tegen Rangers FC lange tijd toekijken vanaf de zijlijn. De spits keerde in het uitduel tegen Arsenal weer voor het eerst terug binnen de lijnen en maakt sindsdien een flinke impact bij PSV. De Eindhovenaren wonnen onder meer thuis van Arsenal en uit bij Ajax, waarbij De Jong in beide duels trefzeker was. De spits zag zijn goede spel deze week beloond worden met een plek in de WK-selectie.

In gesprek met De Telegraaf zegt De Jong het geweldig te vinden dat hij weer mee mag naar een groot eindtoernooi. “Het WK is wel echt iets speciaals. Geweldig dat ik daar mijn naam tussen kan zetten. Het is altijd weer een bijzondere ervaring om met een team naar een toernooi te gaan en het verleden heeft laten zien dat er mooie dingen kunnen ontstaan.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Dat De Jong vooral wordt gezien als pinchhitter begrijpt de spits wel. “Ik denk dat de bondscoach me ziet als iemand die iets kan forceren. Ik verwacht een rol als pinchhitter te krijgen en daar ben ik ook helemaal oké mee. Maar als de trainer een wedstrijd met me wil starten, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Ik zal altijd keihard trainen en klaar staan op het moment dat het nodig is.”

De aanvaller was niet verbaasd dat hij er na lang blessureleed direct weer stond en zijn waarde kon tonen voor PSV. “Dat heeft denk ik wel te maken met de ervaring die ik heb. Vorig seizoen bij Barcelona was ik ook een speler die wel eens twee wedstrijden niet speelde en er dan weer moest staan. Dan moet je gewoon de knop omzetten. Dat heb ik wel geleerd. Ik kan altijd weer snel brengen wat er van me wordt verwacht. Als je zo gegroeid bent door de jaren heen, dan pak je weer snel de automatismen op.”

Gat verkleind naar Ajax

De afgelopen jaren liep PSV een achterstand op ten opzichte van Ajax, maar De Jong ziet dat het gat weer verkleind is. “PSV heeft er werk van gemaakt om te proberen dat gat met Ajax te verkleinen. Het is mooi dat we nu deze topper hebben gewonnen en bovenaan staan, maar over een heel seizoen gaat het erom zo min mogelijk terugvallen te hebben. Dat heeft Ajax de afgelopen jaren heel goed gedaan. Die stabiliteit is het belangrijkst. Je kunt wel een tik uitdelen in een topwedstrijd, maar je wordt kampioen door stabiel te presteren in de kleinere wedstrijden. Dat moeten we nu ook laten zien.”

De Jong weet dan ook dat PSV tegen AZ geen steken moet laten vallen. “Je moet ervoor waken dat je niet direct weer punten laat liggen, want dan is de waarde van die mooie zege op Ajax voor een deel weer teniet gedaan. Die uitschieters naar beneden, zoals tegen FC Twente, SC Cambuur en FC Groningen moeten eruit. Als dat lukt, dan kunnen we een heel sterke ploeg zijn en iets heel moois neerzetten dit seizoen.”

Wordt Luuk de Jong topscorer van Nederland?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie is een betere pinchhitter?

  • Luuk de Jong
  • Wout Weghorst
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie