De Graafschap naar derde ronde KNVB-beker

Soccernews

[img align=left]uploads/logo knvb beker.jpg[/img]Promovendus De Graafschap bekert verder. De ploeg van Jan de Jonge was in Utrecht een maatje te groot voor de amateurs van Elinkwijk: 1-5.

In de 20e minuut nam opvallend genoeg Elinkwijk de leiding. Jerraynell van der Pol maakte het doelpunt. Pas vlak voor rust trok De Graafschap de stand gelijk. De man in vorm, Donny de Groot, tekende in de blessuretijd van de eerste helft aan voor de 1-1.

Na rust kon Elinwijk geen stand houden. In de 62e minuut maakte de van SC Heerenveen overgekomen Niklas Tarvajärvi de 1-2. Eén minuut later besliste de Graafschap de wedstrijd. Een andere nieuwkomer, Purrel Fränkel, maakte 1-3. Lasse Schöne raakte daarna ook nog twee keer de netten.