EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

De Boer over EK 2020: “Zonder rode kaart De Ligt konden we ver komen”

Foto: De Boer over EK 2020: “Zonder rode kaart De Ligt konden we ver komen”

Frank de Boer heeft nog altijd het gevoel dat hij het bij het Nederlands elftal niet slecht heeft gedaan. Wél vindt hij het nog altijd spijtig dat hij op het Europees kampioenschap van 2020 slechts tot de achtste finale kwam.

De Boer met Oranje op EK 2020

Na het plotseling vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona, moest de KNVB op zoek naar een vervanger. Het kwam uiteindelijk uit bij Frank de Boer die in 2021 (het eindtoernooi was door de coronacrisis een jaar verplaatst) moest proberen om Oranje boven zichzelf te laten uitstijgen.

Dat bleek echter moeilijker dan gedacht. In de poulefase won Nederland dan wel van Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (0-3), maar in de volgende ronde ging het onderuit tegen Tsjechië (2-0). Dat laatste had volgens De Boer te maken met de rode kaart die De Ligt kreeg.

“Ik denk nog steeds dat we ver hadden kunnen komen als De Ligt geen rode kaart had gepakt”, stelt hij bij Tussen de Palen op Ziggo Sport. “Als ik de eerste drie wedstrijden bekijk, dan hebben we vrij aardig gespeeld. We hebben veel goals gemaakt, dus ik kijk er niet slecht op terug. Je had er alleen meer van verwacht. Ik had minimaal op die halve finale gehoopt.”

Kansen voor Nederlands elftal in Duitsland

De oefenmeester heeft er vertrouwen in dat Nederland dit voetbaljaar wél ver gaat komen. “Voor hen geldt hetzelfde als in mijn jaar. Ik vind dat we geen favoriet zijn, maar we kunnen het iedereen lastig maken. Als de spelers in een goede vorm steken, dan hebben we echt wel een heel goed team.”

Was De Boer destijds de juiste bondscoach voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie