”Dé baas bij PSV’ banjert niet als een despoot’

Foto: ”Dé baas bij PSV’ banjert niet als een despoot’

De laatste weken is er plots veel te doen rondom Robert van der Wallen, en dat heeft natuurlijk alles te maken met het vertrek van technisch directeur John de Jong bij PSV. Hij stapte op vanwege een gebrek aan vertrouwen vanuit de RvC, waarin Van der Wallen (‘zegeltjesmiljardair’) de baas is.

Maar wie is hij eigenlijk? Bob van Oosterhout, dorpsgenoot en voormalig toezichthouder in het bedrijf van Van der Wallen, is in gesprek met de NOS lyrisch over hem. “Robert is een selfmade ondernemer met een krachtige visie. Geen commissaris die je aanstelt om alleen op de winkel te passen. Waar hij komt, wil hij organisaties naar een hoger plan tillen. Dat deed hij bij ons en dat wil hij ook bij PSV. Je moet dat niet verwarren met bemoeizucht of het opeisen van macht. Robert is van de samenwerking. Niet iemand die als een despoot rondbanjert.”

Plugge

Ook Richard Plugge, baas van Jumbo-Visma, steekt de loftrompet voor Van der Wallen uit. “Hij wil meehelpen om de top te bereiken. Bij ons pakte dat geweldig uit. We zijn regerend wereldkampioen, olympisch kampioen en de recente winnaar van de Tour de France. Mede dankzij hem.”

PSV mag dan ook erg blij zijn met de invloed van ‘supporter’ Van der Wallen, vindt Plugge: “Je hebt voorzitters die elke dag in de krant willen staan. Hij niet. Hij wil alleen helpen op de achtergrond. Dat is iets wat juist gekoesterd zou moeten worden.”

TIP: Speelt PSV gelijk in Zürich volgende week? Dan pak jij 4.25x je inleg!

PSV mag blij zijn met Van der Wallen

  • Eens
  • Oneens
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie