De 10 meest omstreden voetballers

Soccernews

In de voetbalwereld lopen veel kleurrijke voetballers rond. Sommigen vallen op met de meest fabuleuze doelpunten, passes of trucjes, waar een ander het van de vechtlust moet hebben. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien (al dan niet actieve) spelers op een rijtje die om verschillende redenen een behoorlijk omstreden status hebben opgebouwd.

[b]10. Gennaro Gattuso[/b]
Zijn spelerscarrière zit er inmiddels op en dat is jammer. De Italiaanse middenvelder bewees jarenlang zijn meerwaarde voor zijn werkgevers, waarbij vooral AC Milan naar voren komt. [i]Rhino[/i] was bovendien kleurrijk. Het feit dat hij het aandurfde om Zlatan Ibrahimovic een klap te geven en de assistent-trainer van Tottenham Hotspur aan te vallen, zegt meer dan genoeg.

[img]//uploads/gennaro-gattuso(ac-milan)(archief)(1).jpg[/img]

[b]9. Pepe[/b]
In principe is Pepe een uitstekende verdediger. De Portugees brengt veel fysieke kracht mee en schakelt daarmee veelvuldig zijn directe tegenstander uit, maar hij lijkt te zijn doorgeslagen in deze speelwijze. Al veelvuldig verscheen de scheidsrechter met de rode kaart voor zijn neus. Zo staan de overtredingen op Lionel Messi, Cesc Fabregas en Javier Casquero nog veel mensen bij.

[b]8. Lee Cattermole[/b]
In een loopbaan met bijna 250 Premier League-wedstrijden is Cattermole absoluut opgevallen. De middenvelder van Sunderland heeft in competitieverband een totaal van 77 gele kaarten en zeven rode kaarten opgebouwd. Hij schuwt de duels niet en daar worden tegenstanders veelvuldig de dupe van. Zelfs in het fysiek harde Engeland gaat het soms té ver.

[img]//uploads/lee-cattermole(sunderland)(1).jpg[/img]

[b]7. Mario Balotelli[/b]
Met Internazionale, Manchester City, Liverpool, AC Milan en de Italiaanse voetbalploeg heeft Balotelli op het hoogste podium van Europa gespeeld. De aanvaller beschikt absoluut over kwaliteit, maar verschijnt vooral negatief in het nieuws en dat is aan hemzelf te wijten. Het aantal incidenten op naam van Balotelli is allang niet meer op twee handen te tellen.

[b]6. Patrick Vieira[/b]
Net als Gattuso is Vieira inmiddels gepensioneerd als voetballer, al is hij nog wel actief in dit wereldje. De Fransman was bij clubs als AC Milan, Arsenal en Manchester City een vaste waarde en qua inbreng onomstreden. In de duels was hij echter wel omstreden, wat onder meer resulteerde in twaalf rode kaarten.

[img]//uploads/patrick-vieira(manchester-city)(30-05-2015).jpg[/img]

[b]5. Roy Keane[/b]
Vieira vocht gedurende zijn loopbaan veelvuldig harde duels uit en vooral met Manchester United-middenvelder Roy Keane viel dat op. De Ierse middenvelder kon er zelf ook wel iets van. Hij incasseerde elf keer de rode kaart. Vooral zijn bikkelharde charge op Alf Hinge Halland van Manchester City staat bij velen nog wel in het geheugen gegrift.

[b]4. Joey Barton[/b]
Al in 2004 zorgde Barton voor ophef door een sigaret in het oog van een teamgenoot te duwen en daarvoor werd hij stevig aangepakt door zijn toenmalige werkgever Manchester City. Het kwam echter nooit meer goed met de middenvelder, die meerdere malen de rode kaart incasseerde, mensen openbaar beledigde en andere gekke dingen uithaalde.

[img]//uploads/joey-barton(queens-park-rangers)(16-12-2014).jpg[/img]

[b]3. Luis Suarez[/b]
Niemand zal bestrijden dat Suarez een uitstekende speler is. In Europa begon de Uruguayaan in dienst van FC Groningen en zijn carrière leidde hem vervolgens via Ajax en Liverpool naar FC Barcelona. Bij de Catalanen heeft hij zich meer in het teamwork geschikt, maar zijn imago heeft ook een keerzijde vanwege onder meer schwalbes, bijtincidenten en vermeende racisme.

[b]2. Andoni Goikoextea[/b]
Meedogenloos, agressies en ongedisciplineerd: deze factoren bezorgden hem de bijnaam [i]Slager van Bilbao[/i]. Geen enkele tegenstander kon hem imponeren, want de verdediger van Athletic Bilbao was in de jaren zeventig en tachtig voor niemand bang. Zo schoffelde hij onder meer Diego Maradona loeihard onderuit.

[img]//uploads/kevin-muscat(australie)(23-09-2015).jpg[/img]

[b]1. Kevin Muscat[/b]
In 2013 werd Muscat door een Spaanse voetbalwebsite uitgeroepen tot de meest smerige voetballer aller tijden. De Australiër zorgde in dienst van clubs als Glasgow Rangers, Crystal Palace en Wolverhampton Wanderers voortdurend voor ophef. Veelvuldig resulteerde dat in een rode kaart. Muscat was als profvoetballer goed voor 123 gele en twaalf rode kaarten.

Wie is de meest omstreden speler uit deze lijst?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:09
7+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
22+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
52+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
55+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
87+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
141+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
214+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
95+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
80+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
59+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
152+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
26+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
15+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
366+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
45+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
61+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1159+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
246+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
117+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
152+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie