David Mendes da Silva dreigt jarenlang de bak in te gaan

Foto: David Mendes da Silva dreigt jarenlang de bak in te gaan

Als voetballer kende hij mooie tijden bij onder meer AZ, Sparta en zelfs het Nederlands elftal, maar na zijn carrière is het bergafwaarts gegaan met David Mendes da Silva. Deze week is hij aangehouden op verdenking van witwassen en drugshandel.

De Telegraaf schrijft over de nu veertigjarige Mendes da Silva: “Hij werd afgelopen donderdag aangehouden op zijn verjaardagsfeest. De recherche vermoedde dat Da Silva op de hoogte was van het onderzoek en mogelijk wilde vluchten. Hij is volgens de recherche ook betrokken bij de malafide illegale goksite Edobet. Het openbaar ministerie in Rotterdam geeft geen commentaar en wil slechts bevestigen dat donderdag een 40-jarige man is aangehouden.”

Eerder dook zijn naam ook al op in een onderzoek naar grootschalige cokehandel via de havens van Rotterdam. “Da Silva kwam extra in de schijnwerpers toen hij de laatste weken grote geldbedragen cash opnam. De recherche vermoedde toen dat hij een vlucht naar het buitenland voorbereidde. Mendes da Silva wordt maandag voorgeleid.”

Fraaie carrière

Als speler kwam Mendes da Silva uit voor Ajax, AZ, Sparta, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. In 2007 debuteerde hij voor Oranje onder Marco van Basten. Uiteindelijk speelde hij zeven interlands, met AZ werd hij in 2009 landskampioen.

TIP: Wint AZ wel van Go Ahead Eagles? Pak 1.42x je inzet!

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie