“Dat doet niemand in de geschiedenis mijn waanzinnige Brian na”

Foto: “Dat doet niemand in de geschiedenis mijn waanzinnige Brian na”

Brian Brobbey maakte tegen RKC weer een goede indruk met twee knappe doelpunten. Ook Hugo Borst, al langer groot fan van de spits, genoot met volle teugen.

Borst werd ‘nog een beetje meer verliefd’ op Brobbey, die in de zomer voor bijna twintig miljoen euro werd vastgelegd. “Veel geld als je ’m voor nul euro hebt laten gaan. Maar het is een geweldige investering. Hij wordt zo goed”, schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

“Gelukkig scoort hij als een malle. Laat ik er niet omheen draaien. Ik ben een beetje een starfucker. Want Brian is statistisch beter dan Marco van Basten, Mateja Kezman en Romário. Hij scoort gemiddeld eens per 69 minuten. Doet niemand in de geschiedenis mijn waanzinnige Brian na.”

‘Mee naar WK’

Borst vindt Brobbey buiten de lijnen ‘aandoenlijk’. “Ik hang slechts aan Brobbey’s lippen. Met zijn lage stem en trage spraak. Alles wat die jongen zegt is aandoenlijk of grappig. ‘Als ik niet scoor kan ik niet slapen’. Ik zie het voor me. Het ontroert me. (…) Hem is een fantastisch lichaam gegeven. Een machine van graniet, metaal en elastiek. Het bijzondere is: je krijgt ’m niet van zijn plaats. In Qatar wordt Brian onze supersub. Kirrend, kreunend zal ik naar hem kijken.”

Brobbey voor twintig miljoen is een goede deal geweest

  • Eens
  • Oneens
300+ Votes

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie