Danjuma sprak met Bergwijn over move naar Spurs

Foto: Danjuma sprak met Bergwijn over move naar Spurs

Arnaut Danjuma heeft zijn move naar Tottenham Hotspur woensdag afgerond. De Nederlandse aanvaller staat te popelen om zich te laten gelden voor de Londense topclub. Hij sprak onder meer met Steven Bergwijn, die een verleden bij Spurs heeft.

Danjuma leek lang op weg naar Everton, dat zich in de onderste regionen van de Premier League begeeft. Ondanks dat de 25-jarige aanvaller al rond was met The Toffees, kon hij de deal nog afblazen nadat manager Frank Lampard de laan uit werd gestuurd. Spurs zag zijn kans, waarna Danjuma de gang naar de Engelse hoofdstad maakte. De huidige nummer vijf van de competitie huurt de zesvoudig international voor de rest van het seizoen en bedong daarbij een optie tot koop.

“Ik ben heel blij om hier te zijn”, zei Danjuma op de clubwebsite. “Toen Spurs kwam, hoefde ik niet meer na te denken. Een gigantische club, een geweldige trainer en fantastische spelers. Ik ben echt heel verheugd dat ik hier deel van het team uit mag gaan maken.”

De 25-jarige dribbelaar kijkt uit naar de samenwerking met Antonio Conte. “Ik kijk er echt naar uit om met hem te werken. Hij heeft zoveel ervaring. Voor mijn ontwikkeling als speler gaat dat alleen maar goed zijn. Het geeft me kansen om te groeien.”

Bergwijn

Danjuma wilde zoveel mogelijk weten over de club uit Noord-Londen en nam contact op met Steven Bergwijn. De Ajacied bivakkeerde meerdere seizoenen bij Spurs. “Uiteraard heb ik hem gesproken. Best een paar keer. Net als een paar ploeggenoten, zoals Giovanni Lo Celso, bij Villarreal. Het beste was dat ze allemaal positief waren. Dat is voor mij goed, terwijl het mijn drang om te beginnen alleen maar heeft laten groeien.”

Denk je dat Spurs in de top-4 eindigt?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Danjuma bij Spurs slagen?

  • 100%
  • Wordt lastig…
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie