Danjuma-soap: ‘Vliegtuigspotters’ weten genoeg

Foto: Danjuma-soap: ‘Vliegtuigspotters’ weten genoeg

Op Twitter is een bommetje afgegaan nadat gisteravond bekend werd dat zowel Ajax als PSV in de markt is voor Arnaut Danjuma. De flankspeler mag en wil weg bij Villarreal en heeft volgens Spaanse bronnen gisteren al afscheid genomen op het hoofdkantoor van El Submarino Amarillo.

Enkele media claimden al dat Danjuma open zou staan voor een terugkeer in de Eredivisie, waar hij doorbrak namens NEC. Maar er is veel meer interesse, met name vanuit Engeland en Frankrijk (Bournemouth, Nottingham Forrest en Stade Rennes). Volgens clubwatcher Rik Elfrink wil PSV ver gaan voor het huren van Danjuma, die nog tot medio 2026 vastligt in Villarreal.

Het zou een grote stunt zijn, maar het geloof bij veel fans is groot. Zo werd vanochtend door online vliegtuigspotters vastgesteld dat de privéjet van Robert van der Wallen, miljardair en president-commissaris van PSV, vanuit Alicante naar Eindhoven is gevlogen. Met Danjuma erin? Elfrink betwijfelt het, want volgens zijn bronnen was de linksbuiten gisteren nog in Engeland.

Jeugdspeler bij PSV

Danjuma doorliep de jeugdopleiding van PSV, waar hij werd opgepikt door NEC. In Nijmegen debuteerde de aanvaller met Nigeriaanse roots in het betaald voetbal, waarna hij voor een buitenlandse route koos bij Club Brugge, Bournemouth en Villarreal. Hij speelt inmiddels anderhalf jaar in LaLiga.

Al snel was hij daar een gevierd man als sterspeler in de ploeg die de halve finales van de Champions League haalde en vervolgens ook de Europa League won. Dit seizoen draait het – mede door blessureleed – wat minder bij de in Oss geboren dribbelaar.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 14:01.

Zie jij Danjuma wel naar PSV verkassen?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
1912+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie