‘Dan is het over en sluiten voor Ihattaren’

Foto: ‘Dan is het over en sluiten voor Ihattaren’

Mohamed Ihattaren gaat een jaartje op huurbasis voor Ajax spelen, waarna de Amsterdammers hem definitief van Juventus kunnen overnemen voor slechts twee miljoen euro. Inmiddels is het ‘alles of niets’ voor het voormalige ‘supertalent’, aldus Valentijn Driessen, do or die.

“Het is wel iets van Ajax-trainer Erik ten Hag om in navolging van zijn vriend en voorbeeld Fred Rutten een gevallen voetballer op te pikken en terug op niveau te brengen”, schrijft de journalist in zijn column in De Telegraaf. “De ene keer – Zakaria Labyad – lukt het, de andere keer – Bilal Ould-Chikh – mislukt het, zoals Ten Hag overkwam bij zijn vorige werkgever FC Utrecht. Ajax is geen sociale instelling of opvanghuis, maar onderkent de potentiële kwaliteiten van de ex-PSV’er en met goed werk kan de landskampioen over een jaar voor twee miljoen euro een topspeler in huis halen.”

Driessen gaat verder: “Iemand die in zijn eerste volledige seizoen als 17-jarige (!) bij PSV tot negen doelpunten en negen assists in de Eredivisie kwam. Een onwaarschijnlijke statistiek. Vandaar is het goed dat Ihattaren ondanks de dramatisch verlopen laatste achttien maanden – voornamelijk door eigen schuld – een kans krijgt bij Ajax op het hoogste niveau. In Amsterdam zal de uitdaging maximaal zijn in tegenstelling tot bij FC Utrecht, dat ook interesse had om Ihattaren uit de shit te trekken.”

Over en sluiten

“Zelfs nu de randvoorwaarden maximaal zijn ingevuld, geldt voor de 19-jarige Ihattaren dat zijn prestaties in het verleden geen garanties bieden voor de toekomst”, voegt de journalist annex televisiepersoonlijkheid daar snel aan toe. “Qua voetbalspecifieke kwaliteiten kan hij het niveau van Ajax aan; weet hij de uitgestoken hand evenwel niet te grijpen, dan is het over en sluiten en kan Ihattaren alleen zichzelf alles kwalijk nemen. Over twaalf dagen wordt hij 20 en dat is een leeftijd waarop het kwartje moet zijn gevallen.”

Verdien 1.53 keer je inleg als Ajax de nul houdt tegen Heracles!

Laatste kans?

  • Ja
  • Nee
549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie